Небезпека в Карпатах, мобілізація та “Євробачення-2024”. Головні новини 4 лютого

    Небезпека у Карпатах на високому рівні

    Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає утриматися від подорожей в гори на території Івано-Франківської та Закарпатської областей, де прогнозується значна сніголавинна небезпека внаслідок очікуваної відлиги та опадів. Рятувальники рекомендують бути обережними та утриматися від виходу в гори протягом вказаного періоду.

    Нардепи хочуть пояснень від Міноборони щодо повісток в е-кабінеті

    За ініціативою голови комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, нардепи висловили бажання з’ясувати питання, пов’язані з новим законопроєктом щодо мобілізації. Вони планують запросити представників Міноборони, авторів законопроєкту, для роз’яснень, зокрема, стосовно отримання повісток в електронному кабінеті. Також нардепи висловлюють зацікавленість у питанні наслідків для військовозобов’язаних, які перебувають за кордоном, і обговоренні необхідності мобілізації чоловіків, які доглядають за людьми з інвалідністю.

    Українцям можуть відключити світло через борги

    Українським споживачам, які заборгували за комунальні послуги, надали десятиденний термін для погашення боргу. Заступниця міністра енергетики Світлана Грінчук вказала, що споживачі, у яких виникла заборгованість з оплати рахунків ЖКГ, можуть стати об’єктом відключення від світла, газу та води через заборгованість.

    Зараз в українському законодавстві відсутнє конкретне визначення суми заборгованості, при перебільшенні якої буде проводитися відключення послуг. Проте відомо, що постачальники не будуть відключати світло тим, чий борг за електропостачання нижчий від половини прожиткового мінімуму, що наразі становить 1514 гривень.

    Грінчук додала, що для погашення боргу надаватимуться десять днів. Також існує можливість укладання угоди про реструктуризацію та визначення графіків оплати для споживачів з фінансовими труднощами.

    Україну на «Євробаченні» представлять alyona alyona & Jerry Heil

    Національний відбір на “Євробачення” 2024 визначив переможців — дует alyona alyona & Jerry Heil з піснею “Teresa & Maria”. Глядацьке голосування через застосунок “Дія” принесло їм 11 балів від понад 1 мільйона 176 тисяч українців. Професійне журі віддало перевагу гурту Ziferblat, але перемога дісталася alyona alyona & Jerry Heil, які зайняли друге місце у їхньому рейтингу, отримавши 10 балів.

    Фінал “Євробачення” відбудеться у шведському місті Мальме 11 травня.

    Попередня публікаціяХто представлятиме Україну на “Євробаченні-2024”?
    Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці очікується дощ