У Гайсині на фасаді міської школи відкрили пам’ятну дошку загиблому пілоту Сергію Колісніченку

    02 лютого 2024 року, у місті Гайсині, відбулося відкриття пам’ятної дошки полеглому офіцеру Сергію Колісніченку на фасаді школи№6. У заході взяли участь рідні та близькі, однокласники, друзі, вчителі, представники органів місцевого самоврядування, органів державної влади, духовенство, ЗМІ, а також містяни, педагоги та школярі.

    Про це повідомили на офіційній сторінці Гайсинської міської ради.

    Сергій Олександрович Колісніченко народився 23 березня 1983 року у місті Гайсині. Він навчався у середній загальноосвітній школі №6 та закінчив Харківський авіаційний університет. Протягом 2008-2020 років він брав участь у миротворчих місіях у Ліберії та Конго. Служивши капітаном, він очолював повітряну ланку вертолітної ескадрильї 11-ї окремої бригади армійської авіації.

    14 березня 2022 року за успішне виконання бойових завдань та особисту мужність Сергія Олександровича нагородили орденом Данила Галицького. 23 квітня 2022 року він загинув у небесному бою над Харківщиною разом із іншими членами екіпажу під час виконання бойового завдання. 27 квітня 2022 року його поховали на Алеї Слави у місті Гайсині.

    Почесну місію відкриття пам’ятної дошки виконали очільник громади та родина Сергія Колісніченка. Згідно з християнською традицією меморіальний знак освятив місцевим священник отець Ярослав, а всі присутні разом помолилися за душу невинно вбитого героя.

    Попередня публікаціяАнонс активностей лютого у «Ветеранському просторі Вінниці»
    Наступна публікаціяДержекоінспектори знайшли забруднення в малій річці Дьогтянець