Підсумки новин суботи, 3 лютого 2024

    Президент вручив сертифікати на квартири Героям України та їхнім родинам

    У межах ініціативи Глави держави щодо забезпечення житлом військовослужбовців – Героїв України Президент Володимир Зеленський вручив ще 30 сертифікатів на отримання квартир воїнам зі складу Сил оборони, яким присвоєно звання Героя України, та родинам полеглих Героїв.

    Звертаючись до присутніх на зустрічі в Маріїнському палаці, Глава держави зазначив, що сьогоднішній захід – це продовження традиції особливої поваги до українських Героїв.

    Як зауважив Президент, сьогодні висловлюється вдячність воїнам, які взірцево проявили себе в порятунку України та наших людей і допомогли зберегти українську державність після 2014 року і після 24 лютого 2022 року. Зокрема, це захисники Донецького аеропорту, оборонці Маріуполя й «Азовсталі», учасники битв на незалежність на Миколаївщині, Херсонщині, Запоріжжі та Київщині.

    За відсутності боєприпасів: Україна намагається виготовити 1 000 000 дронів на потужностях маленьких розосереджених підприємств, – WSJ

     По всій Україні з’являються майстерні, які щомісяця випускають тисячі FPV-безпілотників. Водночас виробники БпЛА змушені робити свої підприємства маленькими через російські удари. Кілька десятків співробітників в одній будівлі і ще кілька десятків в іншій, щоб зберегти роботу в таємниці.

    Наразі Україна виробляє 62 види безпілотників. Триває робота, щоб вони летіли далі, несли більше навантаження і мали хороший захист від РЕБ;

    Журналісти The Wall Street Journal відвідали одне з трьох підприємств, яке виробляє близько 3000 FPV-безпілотників на місяць. Водночас планується наростити виробництво до 10 000 дронів щомісяця.

    Озброєння від Естонії

    В Україну надійшов новий пакет допомоги від Естонії, повідомляє ТСН.  До нього увійшли протитанкові системи Javelin, кулемети, боєприпаси до стрілецької зброї, різна наземна та водна техніка та водолазне спорядження, – Міноборони Естонії.

    Україна потопила п’яту частину Чорноморського флоту РФ – німецький експерт

    За його даними, навесні 2022 року Чорноморський флот РФ налічував понад 70 кораблів, а російська пропаганда називала його “непереможним”. Але після знищення крейсера “Москва” флот назавжди відійшов від берегів України. Загалом з того часу у відкритому морі та у доках знищено 13 кораблів, а також будівлю штабу ЧФ у Севастополі.

    На росії розстріляли пілота Ту-95, – ГУР

    Так,  у російському місті Енґельс розстріляли командира екіпажу стратегічного бомбардувальника Ту-95 ― майора  Стєґачьова Олєґа Сєрґєєвіча. 

    Вказаний пілот вкс рф народився 23.06.1983 року, служив на авіабазі «енґельс» (в/ч 06987) ― він безпосередньо причетний до нанесення ракетних ударів по цивільних об’єктах в Україні та вбивств наших людей.

    Внаслідок атаки олєґ стєґачьов зазнав вогнепальних поранень. Вижив чи ні — уточнюють.

    У розвідці вкотре нагадали, що на всіх воєнних злочинців чекає розплата ― воїни ГУР знають усі імена, адреси, номери автомобілів, звичні маршрути і звички.

    Попередня публікаціяЩо треба знати про скарлатину?
    Наступна публікаціяЯкою буде погода у Вінниці сьогодні