Підсумок новин п’ятниці, 2 лютого

    Повернення українських дітей, гуманітарне розмінування та формула миру: про що йшлось під час візиту Міністерки закордонних справ Канади Мелані Жолі у Київ

    Києві, 2 лютого, відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Міністра закордонних справ Канади Мелані Жолі.

    Очільник українського Уряду подякував Канаді за рішення приєднатися до коаліції з повернення депортованих українських дітей. Це один із пунктів Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

    Мелані Жолі зі свого боку запевнила, що Канада залишиться пліч-о-пліч з Україною стільки, скільки буде необхідно.

    Арештована нерухомість екснардепа-зрадника Олега Царьова на майже пів мільярда грн

    Мова про квартиру у центральній частині Дніпра, земельну ділянку на Київщині, а також два майнові комплекси у тимчасово окупованому Криму— санаторій “Кірова” та музей “Садиба княгині Барятинської”, де наразі проживає Царьов, повідомляє ТСН.

    За даними слідства, після захоплення українського півострова Царьов переоформив свій кримський санаторій відповідно до російського законодавства. Отже він регулярно сплачує гроші до бюджету країни-агресора у вигляді “податків”. Як повідомляють у СБУ, охорону двох кримських об’єктів у власності “регіонала” здійснює Росгвардія.

    Внаслідок удару по Бериславу загинули двоє французьких волонтерів

    Очільник МЗС Франції підтвердив загибель двох французьких волонтерів внаслідок російського удару по Бериславу. Ще троє отримали поранення, повідомляє ТСН.     

    Кошти для України

    Німецький Бундестаг ухвалив держбюджет на 2024 рік, в якому передбачена військова допомога Україні на €7,6 млрд, — «Укрінформ».

    Зима протримається щонайменше ще 6 тижнів: народний метеоролог бабак Тимко ІІІ сьогодні не побачив власної тіні, — «24 канал».

    Гризуна-віщуна також запитали, які символи допоможуть Україні перемогти у війні з росією. Він натякнув на терпіння, адже одразу ж побіг до іграшки Ждуна.

    До слова, тварина мешкає на Харківщині у с. Гайдари. Тимко ІІІ прожив в окупації 7 місяців.

    Як розповіли TU у Парку XII місяців, що в Демидові на Київщині, (https://t.me/+P8xyhOKio88yNWUy) їхній віщун несподівано прокинувся ще наприкінці січня, а зранку прогнозів не давав: «Вікентія ще не бачили в зоопарку, у нього сьогодні День бабака».

    Наслідки «бавовни» у Криму: на аеродромі «Бельбек» було уражено щонайменше 3 російські літаки, — речник ПС Юрій Ігнат.

    За його словами, найкраще підтвердження — це супутникові знімки. Але ще краще — «це некрологи в російських пабліках, адже вони самі визнають і публікують інформацію про ураження, потім особовий склад певний був знищений».

    Попередня публікаціяВистава, яка здобула популярність у 45 країнах світу, «Про що мовчать чоловіки», буде представлена у Вінниці у неділю
    Наступна публікаціяПогодні прогнози та мудрі народні передбачення: Що чекати у Вінниці 3 лютого