Голубці з гречкою та м’ясом за рецептом Євгена Клопотенка

    Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму сайті поділився чудовим рецептом голубців з гречкою.

    Інгредієнти для голубців:

    • 1 середнього розміру капуста
    • 200 г гречки
    • 500 г свинячого фаршу
    • 2 цибулини
    • 2-3 ст. л соняшникової олії
    • 1 яйце
    • сіль та перець до смаку

    Інгредієнти для заливки:

    • 500 мл відвару з капусти
    • 150-200 мл сметани
    • 3 горошки духмяного перцю
    • 3 лаврові листи
    • дрібка солі

    Покроковий рецепт голубців з гречкою та м’ясом:

    Ополосніть капусту під проточною водою та, за необхідності, очистить від верхніх листків, а потім відділіть качан.

    Опустіть головку капусти в киплячу воду та варіть на повільному вогні, періодично знімаючи готові листочки. Не виливайте відвар, він знадобиться для заливки. Після того як капуста трохи охолоне, розріжте кожен листок навпіл, приберіть тверду центральну частину та, за необхідності, обережно видаліть інші прожилки.

    Помийте 200 г гречки, додайте до неї 400 мл окропу, закрийте кришкою та залиште на 10 хвилин, щоб вона розбухла. Потім зцідіть зайву воду, якщо вона буде.

    Подрібніть 2 цибулини кубиками і обсмажте на 2-3 ст. л соняшникової олії до золотавого кольору.

    Додайте до гречки 500 г свинячого фаршу, смажену цибулю, 1 яйце, сіль та перець за смак. Добре перемішайте. Увімкніть духовку на 200-220 градусів для попереднього розігріву.

    Викладіть на листочки по 1 ст. л фаршу та сформуйте маленькі голубці. Помістіть їх у форму, застелену капустяними листками.

    Змішайте 500 мл відвару з капусти, 150-200 мл сметани, додайте 2 лаврові листочки, 3 горошини духмяного перцю та сіль на смак. Вилийте цю заливку у форму з голубцями та накрийте їх капустяними листками.

    Готуйте голубці протягом 1 години при температурі 200-220 градусів. Подавайте їх гарячими зі сметаною або сметанно-часниковим соусом.

    Смачного!

    Попередня публікаціяГороскоп на п’ятницю для всіх знаків зодіаку
    Наступна публікаціяКуди піти у Вінниці на вікенд 2-4 лютого