А що цікавого відбулося впродовж дня в Україні та світі

    Європейська рада виділяє 50 мільярдів євро Україні

    Лідери країн Євросоюзу ухвалили рішення про виділення 50 мільярдів євро допомоги Україні. Про це повідомляє ТСН. Голова Європейської ради Шарль Мішель повідомив, що цей додатковий пакет фінансування забезпечить сталу та передбачувану підтримку для України. Затверджена сума включає 17 мільярдів євро прямої допомоги та 33 мільярди євро у вигляді кредитів. Фінансування буде здійснюватися протягом чотирьох років, з перевіркою виконання умов щокварталу та переглядом кожні два роки. Проєкт передбачає зміни у бюджетному плану ЄС на наступні чотири роки.

    Олена Зеленська про ситуацію з біженцями: Ми не можемо силоміць відправляти людей у небезпеку

    У Ризі на міжнародній конференції, присвяченій поверненню українських дітей з депортації, Олена Зеленська заявила, що значній кількості українських біженців немає куди повертатися, оскільки їхньому життю будь-де в Україні загрожує небезпека. Про це повідомляє Радіо Свобода. Перша леді висловила обурення, що деякі говорять про втомленість переселенців, наголосивши на складнощах життя у воєнний період. Зазначила, що більшість українців не може повернутися додому через зруйновані будинки та реальну загрозу для життя. Заявила, що демократичні країни не будуть тискати біженців на повернення і висловила надію на швидке відновлення миру, щоб українці мали можливість повернутися заради спокою та безпеки для своїх дітей.

    Жіночі форми в армії: Крок до вдосконалення служби в Збройних Силах

    Військовослужбовиці ЗСУ отримали нові літні польові костюми, спеціально розроблені з урахуванням жіночих параметрів. Ці нові форми мають конструктивні елементи для забезпечення комфорту під час виконання завдань в різних умовах. Костюми виготовляють у розмірах від 40 до 54, зрості від 146 до 188 см та удвох повнотних групах: ІІ та ІІІ. Моделі розробляв відповідний підрозділ ЗСУ разом з громадськими організаціями та українськими виробниками. Форму випробовували в одній з військових частин. Зацікавленість жінок у службі в Збройних Силах зростає, і це ініціатива спрямована на створення гідних умов для їхньої служби, включаючи замовлення 65 тисяч комплектів костюмів та 100 тисяч комплектів білизни.

    Грета Тунберг на лаві підсудних: Голос екології стикається з законом


    Грета Тунберг та четверо інших протестувальників з’явилися перед судом у Лондоні в рамках дводенного судового процесу. Це сталося через те, що вони відмовилися припинити акцію протесту в жовтні минулого року, що призвело до блокування входу на конференцію Energy Intelligence. Згідно з інформацією від The Time, Тунберг та інші протестувальники стали обвинуваченими у порушенні Закону про громадський порядок, який дозволяє поліції обмежувати публічні зібрання. Попри це, активісти не визнали свою вину. Якщо їх визнають винними, їм може загрожувати штраф у розмірі 3 170 доларів. Протестувальники також обвинуватили компанії, що працюють з викопними паливами, у спробі уповільнити глобальний перехід до відновлювальних джерел енергії для отримання більшого прибутку. Вони також виступили проти буріння нафтових свердловин у Північному морі.

    Як Україна руйнує блокаду Чорного моря знищенням російського катера

    Українські військові, знищивши російський катер “Івановєць”, можуть зруйнувати можливість окупантів блокувати судноплавство в північно-західній частині Чорного моря. Про це розповів капітан І рангу запасу ВМС ЗСУ, заступник начальника штабу ВМС ЗСУ у 2004-2020 роках, Андрій Риженко, в ефірі телеканалу “Еспресо”. Зазначивши, що катер “Івановєць” виконував завдання з пошуку і знищення надводних цілей, він відзначив його важливу роль у блокуванні судноплавства в Чорному морі. Риженко підкреслив, що ця дія відкриває шанс поступово позбавити противника здатності блокувати судноплавство в даній області.

    Попередня публікаціяЗавтра віряни святкують Стрітення Господнє
    Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці тепла погода