Українські військові захопили позиції поблизу Горлівки

    Українські оборонці відновили раніше втрачені позиції біля Горлівки. На багатьох ділянках фронту тривають позиційні бойові дії.

    Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

    Ситуація в Харківській та Луганській областях

    Міноборони рф черговий раз заявило, що російські сили нібито захопили Табаївку, проте ISW не помітив жодного візуального підтвердження цьому.

    Бої тривали поблизу Піщаного, Берестового, Кремінної, але підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці також не зафіксовано.

    Бої у Донецькій області

    Російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Бахмута. Позиційні бої тривали поблизу Богданівки, Іванівського та Кліщіївки.

    У свою чергу українські війська відновили втрачені позиції поблизу Горлівки.

    Також бої точилися поблизу Авдіївки, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було. 

    Кілька російських джерел стверджували, що українські війська протягом останніх кількох днів контратакували в районі ресторану “Царська охота” на південній околиці міста.

    Бої тривали поблизу Новобахмутівки, Степового; в районі коксохімічного заводу; біля ресторану “Царська охота”; в промисловій зоні; біля Невельського, Первомайського та Опитного.

    Українські сили відбили невдалу атаку росіян у напрямку Солодке-Костянтинівка, в ході якої російські сили втратили два танки, шість бойових броньованих машин МТ-ЛБ та одну бойову машина піхоти БМП-1.

    Позиційні бої продовжуються поблизу Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.

    Південна вісь

    На ділянці кордону Донецько-Запорізької областей 30 січня тривали позиційні бойові дії, однак підтверджених змін фронту на цій ділянці не було. Російські  війська безуспішно атакували поблизу Великої Новосілки в районі Золотої Ниви.

    Позиційні бої були поблизу Роботиного, Вербового та Новопрокопівки.

    Під Вербовим діють підрозділи російського 247-го повітряно-десантного полку (ВДВ).

    Українські війська завдали удару по радіолокаційній станції російської системи ППО поблизу окупованого Роздольного на північному заході Криму.

    Російські джерела стверджують, що ППО РФ нібито збили 11 українських безпілотників над Кримом у ніч з 29 на 30 січня, але не уточнюють, скільки всього запустили українські війська.

    Впродовж доби Сили оборони знищили 1090 російських військових. Загальні втрати особового складу ворога складають 385230 осіб.

    Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 31 січня
    Наступна публікаціяУ Вінниці відкрили нову книгарню «Герої» на честь загиблого воїна