У Вінниці СБУ затримала ворожого агітатора, який підтримував окупантів і заперечував їхні злочини в Бучі

    Співробітники Служби безпеки викрили ще одного проросійського інтернет-агітатора на Вінниччині, яким виявився 48-річний мешканець Вапнярки, колишній працівник одного з стратегічних підприємств “Укрзалізниці”. 

    Про це повідомляє  управлінням СБУ у Вінницькій області. 

    За власним акаунтом у Facebook, зловмисник розміщував “дописи”, в яких відкидав ідею збройної агресії Росії проти України та героїзував російських військовослужбовців.

    За додатковими деталями повідомляється, що фігурант висловлював переконання у благородній ролі Росії, водночас недооцінюючи розуміння українцями “справжніх” намірів “кремля”.

    Його агітаційні зусилля включали спроби “відбити” воєнні злочини захопників перед аудиторією кілька тисяч осіб, у тому числі висловлювання про “інсценування” масових вбивств і катувань у Бучі.

    Він також цілеспрямовано підбурював українців до “виконання Мінських домовленостей” і поширював фейки щодо ситуації на фронті.

    Під час санкціонованого обшуку вилучено мобільний телефон та ноутбук, які використовувалися для вчинення злочину.

    Фігуранту повідомлено про підозру за статтею 436-2 Кримінального кодексу України, а йому обрано запобіжний захід у формі цілодобового домашнього арешту, за що йому загрожує до 5 років тюрми з конфіскацією майна. Операція проводилася за участю співробітників СБУ у Вінницькій області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

    Попередня публікаціяОбережно, шахраї: поліція Вінницької області застерігає громадян, підписуючи петиції 
    Наступна публікаціяСпрощено систему виплат сім’ям полонених, зниклих безвісти та загиблих військовослужбовців