Продукти для випічки беруться найпростіші, які, напевно, знайдуться в холодильнику кожної господині. Готовий кекс можна використовувати як основу для торта: розрізати на дві частини і змастити будь-яким кремом. Готується такий десерт без яєць, молока та вершкового масла, але виходить м’яким, вологим та дуже шоколадним.
Для приготування знадобиться:
борошно1,5 скл.
цукор200 г
какао-порошок4 ст. л.
сода харчова1 ч. л.
розчинна кава0,5 ч. л.
вода200 мл
лимонний сік1 ст. л.
олія0,25 скл.
ванільний цукор0,5 пакетика
сіль
- У ємності змішайте сухі інгредієнти: борошно, сіль, соду, какао, каву та ванільний цукор. Перемішайте.
- В іншій ємності змішайте олію, цукор, каву і лимонний сік. Збийте міксером або віночком до розчинення цукру.
- Потім у суху суміш влийте рідку частину тіста і ретельно перемішайте всі інгредієнти за допомогою міксера або віночка.
- Форму злегка змастіть олією і присипте борошном. Вилийте тісто у форму та відправте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40-45 хвилин. Готовий кекс посипте цукровою пудрою чи тертим шоколадом.
Порада: готовність кексу перевіряйте дерев’яною шпажкою, коли вона виходить сухою, десерт готовий.