Смачний вологий шоколадний кекс: рецепт смачного десерту

    Продукти для випічки беруться найпростіші, які, напевно, знайдуться в холодильнику кожної господині. Готовий кекс можна використовувати як основу для торта: розрізати на дві частини і змастити будь-яким кремом. Готується такий десерт без яєць, молока та вершкового масла, але виходить м’яким, вологим та дуже шоколадним.

    Для приготування знадобиться:

    борошно1,5 скл.

    цукор200 г

    какао-порошок4 ст. л.

    сода харчова1 ч. л.

    розчинна кава0,5 ч. л.

    вода200 мл

    лимонний сік1 ст. л.

    олія0,25 скл.

    ванільний цукор0,5 пакетика

    сіль

    1. У ємності змішайте сухі інгредієнти: борошно, сіль, соду, какао, каву та ванільний цукор. Перемішайте.
    2. В іншій ємності змішайте олію, цукор, каву і лимонний сік. Збийте міксером або віночком до розчинення цукру.
    3. Потім у суху суміш влийте рідку частину тіста і ретельно перемішайте всі інгредієнти за допомогою міксера або віночка.
    4. Форму злегка змастіть олією і присипте борошном. Вилийте тісто у форму та відправте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40-45 хвилин. Готовий кекс посипте цукровою пудрою чи тертим шоколадом.

    Порада: готовність кексу перевіряйте дерев’яною шпажкою, коли вона виходить сухою, десерт готовий.

    Попередня публікаціяРосійські війська наступають на кількох напрямках
    Наступна публікаціяЗа якими адресами у Вінниці проводяться ремонтні роботи