Вінницькі школярі збирають вторсировину на допомогу нацгвардійцям «Червоної Калини»

    У вінницьких школах стартувала благодійна ініціатива, спрямована на збір вторсировини, щоб надати підтримку бійцям Національної гвардії Червоної Калини, які активно захищають Україну від окупантів. Ідею збору матеріалів організував дитячий волонтерський центр “VinPatriot”.

    Про це повідомляє Вінницька міська рада.

    Всі бажаючі мають можливість приєднатися до цієї ініціативи і принести вторсировину до будь-якого загальноосвітнього закладу. Зібрані матеріали будуть передані на переробку, а зі зібраних коштів нададуть підтримку нацгвардійцям з «Червоної Калини».

    Приймають:

    • макулатуру (книжково-журнальну продукцію/гофрокартон);
    • ПЕТ-пляшки з-під напоїв (окрім тар з-під молочних продуктів);
    • пластикові кришечки від пляшок.

    Згодом отримані за переробку кошти, спрямують на закупівлю необхідних потреб військовим.

    Наразі учні активно працюють над сортуванням та упакуванням цих матеріалів, готуються до комплексного передачі військовим, які наразі знаходяться на лінії фронту.

    Учасники центру зазначили, що метою акції є не лише надання підтримки національним гвардійцям, а й поширення уявлення про необхідність раціонального споживання та повторного використання речей.

    Акція триватиме до 2 лютого.

    Довідка:

    «VinPatriot» – це дитячий волонтерський центр, який створили вінницькі школярі, щоб продовжувати допомагати ЗСУ. Координацією його діяльності займаються учні-координатори від кожної школи територіальної громади. Мета дитячого волонтерського центру – це залучення та об’єднання охочих школярів та вихованців різного віку навколо доброї справи. Першочергове завдання наразі – допомога ЗСУ, проте в планах центру – підтримка усіх, хто потребує допомоги.

    Попередня публікаціяЯку допомогу можуть отримати вінничани
    Наступна публікаціяВінничанам дозволили брати домашніх тварин в укриття, правила і обовʼязки для власників