Вінницький баяніст Владислав Левицький здобув 18 Гран-прі у 2023 році

    Випускник Вінницької дитячої музичної школи № 2, а нині студент другого курсу народного відділу Вінницького фахового коледжу мистецтв імені М.Д. Леонтовича Владислав Левицький за минулий рік отримав 18 Гран-прі.

    Про це повідомляє Вінницька міська рада, він переміг у 46 Всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

    Викладачка Лілія Ярко висловила враження від досягнень свого вихованця, баяніста Владислава Левицького, якому присуджено високу відзнаку за його працьовитість і талант. 

    Зазначивши, що через війну в Україні багато фестивалів перейшли в онлайн формат, вона висловила думку, що це дозволяє артистам представити свою творчість широкому глядацькому загалу. Навіть з урахуванням цього факту, сам Владислав Левицький відзначив, що він більше насолоджується виступами наживо, бо це дає можливість випробувати практику та подолати страх перед сценою та аудиторією.

    Владислав розповів, що кожен виступ для нього – це виклик і можливість вирізнитися, виходячи за межі звичайного. Він поділився, що підготовка до фестивалів вимагає як фізичних, так і моральних зусиль, а вибір репертуару – це завдання особливо важке. За його словами, вони з Лілією Іванівною стараються знаходити унікальні твори, рідко виконувані і важкодоступні, щоб привернути увагу глядачів. Важливим етапом підготовки є пошук нот і вибір композицій, що відзначаються українською національною спрямованістю.

    Має Владислав уже чимало планів на цей рік.

    Зокрема, завдяки блискучій перемозі у Благодійному міжнародному фестивалі-конкурсі «Christmas Star» (Україна-Грузія), який проходив у грудні минулого року, музикант отримав запрошення на фінал конкурсу «Славянски венец-2024» (Болгарія) курорт «Золоті піски», який відбудеться влітку.

    Відзначивши успіх Владислава у ряді фестивалів, викладачка підкреслила, що молодий музикант проявляє неабиякий талант та наполегливість у щоденних музичних заняттях як у коледжі, так і вдома. Заключним акордом новини стало повідомлення про останню перемогу Владислава на фольклорно-етнографічному фестивалі “Від Різдва до Водохреща”, де він здобув Гран-прі.

    Попередня публікаціяБМП-водій Василь Сіраєв з Вінниччини нагороджений Золотим Хрестом за особисту мужність 
    Наступна публікаціяЗ Вінниці військовим на фронт передали необхідну допомогу