Начальник ОВА Вінниччини відзвітував за II півріччя 2022 року та I півріччя 2023 року

    Сьогодні, 26 січня, під час 48-ої сесії обласної Ради начальник Обласної військової адміністрації (ОВА) Сергій Борзов представив звіт про виконання повноважень, делегованих обласною радою, за II півріччя 2022 року та I півріччя 2023 року.

    Борзов зазначив, що ОВА продовжує реагувати на глобальні та внутрішні виклики, пов’язані з повномасштабним вторгненням Російської Федерації. Він підкреслив, що Вінниччина утримувала провідні позиції в Україні у сферах аграрного сектору та продовольчої безпеки, що підтверджується другим місцем області за цими показниками.

    За його словами, першому півріччі 2023 року темпи виробництва сільського господарства у Вінниччині зросли на понад 102% порівняно з аналогічним періодом 2022 року. Борзов також відзначив зростання кількості прийнятого в експлуатацію житла на 4,4 раза, що робить область лідером в Україні за цим показником.

    Область також показала високий рівень експортного потенціалу, збільшивши обсяг експорту товарів у січні-червні 2023 року на 141,9%.

    Очільник ОВА також підкреслив, що значна увага приділяється безпеці населення та зміцненню Збройних Сил. Продовжується надання ресурсного забезпечення військовим та силам територіальної оборони, а також заходи з захисту критичної інфраструктури та підтримка родин захисників.

    Звіт Борзова підтримали депутати. Він також відзначив вручення медалі Національної гвардії України “За звитягу” командиру штурмової бригади Нацгвардії “Червона Калина” Олександру Охріменку і закликав до подальших зусиль для перемоги.

    Попередня публікаціяВсі школи Вінниці переходять на онлайн навчання через грип А
    Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці хмарна погода