У Вінниці зафіксували першу смерть від грипу 

    У Вінниці у 2024 році підтвердили перший летальний випадок від грипу.  Помер 64-річний чоловік, який мав низку інших хвороб. 

    Інформацію редакції сайту Vinbazar.com підтвердили у Вінницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

    За словами завідувача відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Олександра Загоруйко, померлий чоловік захворів на початку 2024 року і з 12 січня перебував у лікарні. 16 січня лабораторно підтвердили грип групи А, а 22 січня він помер. У покійного були інші хвороби, зокрема, цукровий діабет, ниркова недостатність та зайва вага. Також важливо відзначити, що чоловік не був вакцинований від грипу чи COVID-19. 

    У минулому році в області не було зафіксовано летальних випадків від грипу. За останніми даними на 24 січня, в області лабораторно підтверджено 5 випадків грипу групи А. Захворюваність на грип та респіраторні вірусні інфекції найвища в Тульчинському та Хмільницькому районах.

    Важливо відзначити, що загальний рівень захворюваності на грип та ГРВІ в області залишається низьким, складаючи 411,6 випадків на 100 тис. населення, що на 30,3% нижче базового рівня. 

    Попередня публікація«Золотий хрест» від Залужного отримав ще один військовий з Вінниччини
    Наступна публікаціяУ Вінниці відбудеться майстер-клас з виготовлення текстильної іграшки