На Вінниччині відкрили меморіальну дошку захиснику Сергію Зеленьку, який віддав життя за вільну Україну

    21 січня, у роковини загибелі військовослужбовця Сергія Зеленька, на Вінниччині відбулася урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки на честь героя, який став символом патріотизму та відваги. 

    Про це повідомив голова Тульчинської райдержадміністрації Олександр Гаврилюк у Facebook.

    Сергій Зеленько народився 24 жовтня 1972 року та отримав освіту у Студенянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Він здобув професію водія у Бершадському професійно-технічному училищі та працював водієм у СВК “Прогрес”. 

    З початком вторгнення російської федерації він взяв на себе обов’язок захисту Батьківщини і служив водієм-слюсарем у військовій частині А1536. Загинув мужній герой 21 січня 2023 року.

    У роковини смерті Сергія Зеленька в Студенянському ліцеї відбувся мітинг пам’яті, де відкрили меморіальну дошку на честь загиблого героя. У заході взяли участь односельчани, друзі та представники громади. Почесними гостями стали мати загиблого, Галина Михайлівна, та дружина, Світлана Василівна, яким надали право відкрити меморіальну дошку.

    Голова Тульчинської РДА підкреслив, що пам’ятний знак буде нагадувати наступним поколінням про патріотизм та відданість героїчним військовим, таким як Сергій Зеленько, які віддали своє життя за волю та незалежність України. 

    Попередня публікаціяПамʼяті Анатолія Вальчука: у Вінниці стартував XX ювілейний боксерський турнір
    Наступна публікаціяНа Вінниччині у громадян росії відібрали 130 га землі