ЗСУ просунулися поблизу Донецька, а Росія втрачає бронетехніку біля Тернів

    ЗСУ ведуть бої з окупантами на багатьох ділянках фронту. Українські війська просунулися на південь від Красногорівки (на захід від Донецька). Росіяни втратили десятки одиниць техніки під час невдалого наступу на Терни.

    Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

    Ситуація в Харківській та Луганській областях

    Позиційні бойові дії тривали на північний схід від Куп’янська поблизу Синьківки та Петропавлівки. Просування російських сил не зафіксовано. 

    Також бої точилися поблизу Макіївки та Новоєгорівки, біля Тернів, Торського, Ямполівки, в районі Серебрянського лісу та  Білогорівки.

    Окупанти втратили щонайменше 20 одиниць військової техніки після їхнього нещодавнього невдалого нападу на Терни.

    Бої у Донецькій області

    Українські війська нещодавно просунулися на захід Донецька, на шахту “Трудовська” на південь від Красногорівки. 

    Позиційні бої точилися на північний захід від Бахмута поблизу Григорівки та Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки, Георгіївки та Новомихайлівки.

    Південна вісь

    ЗСУ просунулися на південь від Урожайного (на південь від Великої Новосілки). Бойові дії тривали біля Новодонецького, Старомайорського та Завітного Бажання, однак підтверджених змін на цій ділянці лінії фронту не було. 

    Російські блогери стверджували, що українські війська захопили кілька невизначених позицій біля Вербового (на схід від Роботиного).

    Також бойові дії велися поблизу Роботиного, Вербового, Новопрокопівки, П’ятихаток та Кам’янського. Російські “воєнкори” стверджували, що часті удари українських безпілотників (FPV) ускладнюють операції РФ на Запорізькому напрямку.

    Впродовж доби Сили оборони знищили 960 російських військових. Загальні втрати особового складу ворога складають 377820 осіб.

    Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 23 січня
    Наступна публікаціяВиробники вентиляційного обладнання: найпопулярніші бренди на українському ринку