Що цікавого відбулось сьогодні в Україні та в світі

    Організатори нацвідбору на “Євробачення-2024” оприлюднили імена зірок, які цьогоріч вестимуть пісенний конкурс, повідомляє сайт ТСН.

    Так, проведення нацвідбору довірили фронтвумен гурту “The HARDKISS” Юлії Саніній, яка тогоріч була однією з ведучих конкурсу в Ліверпулі, та ведучому ЖВЛ, офіційному голосу “Євробачення” в Україні Тімуру Мірошниченку.

    Цікаво, що вперше за історію проведення нацвідбору у нашій країні на сцені з’явиться стендап-комік і волонтер Василь Байдак. У Мережі блогер прославився своїми оригінальними зборами для військових, задля яких він створює пісні та записує креативні ролики.

    Навесні має запрацювати електронний кабінет військовозобов’язаного

    Електронний кабінет військовозобов’язаного планують запустити на початку другого кварталу 2024 року, — заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко.

    Водночас Чорногоренко не відповіла прямо на питання, чи будуть в е-кабінеті повістки, проте наголосила, що “повістки — це питання, яке буде розглядатися в рамках так званого “мобілізаційного” закону”. Вона також зазначила, що верифікацію усіх паперових даних у цифрові в реєстрі “Оберіг” вже проведено.

    Латвія, Литва та Естонія створять спільну лінію оборони

    Країни Балтії домовилися про створення у своїх кордонах оборонної зони з метою захисту від військової загрози. У рамках цієї ініціативи Естонія, наприклад, побудує 600 бункерів на російському кордоні.

    “Війна Росії в Україні показала, що, крім техніки, боєприпасів і живої сили, щоб захистити Естонію з першого метра, нам необхідні також об’єкти фізичного захисту на кордоні”, — заявив глава Міноборони Естонії Ханно Певкур.

    У Британії заявляють про успішне випробування лазерної зброї DragonFire

    У британському Міноборони не розголошують радіус дії цього комплексу, утім стверджують, що система може вражати будь-яку видиму ціль зі швидкістю світла.

    Лазерна зброя використовує інтенсивний промінь світла, щоб прорізати ціль. Технологія є дешевшою за ракети — вартість одного пострілу комплексом DragonFire становить лише 10 фунтів.

    На болотах: Верховний суд РФ назвав використання фемінітивів ознакою участі в екстремістському “русі ЛГБТ”.

    На думку російського судді Олега Нефьодова, США спеціально використовували “рух ЛГБТ” у зовнішній політиці, щоб обмежити народжуваність в інших країнах. Він, ідеться в рішенні суду про визнання руху екстремістським, суперечить російським духовно-моральним цінностям і чинить негативний вплив на дітей і підлітків.

    Визначити учасника руху легко: вони, на думку Верховного суду, ходять на гей-паради і використовують фемінітиви, такі як “керівниця, авторка, психологиня”.

    Попередня публікаціяВишивані браслети та ляльки мотанки: Активна молодь у Вінниці створювала благодійну продукцію
    Наступна публікаціяНа Вінниччині в пожежі загинула трирічна дівчинка