Два рецепти найсмачнішого печінкового торта

    Печінковий торт можна готувати по-різному – з курячої або свинячої печінки, але найважливіше, щоб страва вийшла смачною з першого разу. За цими рецептами він неодмінно вийде ніжним і соковитим, а подруги будуть випрошувати, щоб ви розповіли, як він готується.

    Печінковий торт – рецепт з курячої печінки 

    Інгредієнти:

    • Печінка куряча – 600 г
    • Борошно – 60 г
    • Яйце – 1 шт.
    • Сметана 20% – 100 мл
    • Цибуля ріпчаста – 250 г
    • Морква – 350 г
    • Майонез – 150 г
    • Часник – 2 зубчики
    • Петрушка свіжа – 1/2 пучка
    • Сіль – за смаком
    • Перець чорний мелений – за смаком
    • Олія рослинна – для обсмажування

    Цибулю і моркву очистити, цибулю нарізати тонкими півкільцями, а моркву натерти на тертці. Обсмажити овочі на сковороді до м’якості з додаванням рослинної олії. Курячу печінку вимити, прибрати плівки, пропустити печінку через м’ясорубку або подрібнити в комбайні. Вбити яйце, перемішати. Посолити, поперчити, додати сметану, знову перемішати. Всипати борошно і розмішати ложкою до тих пір, поки не залишиться жодної грудочки. Тісто має по консистенції нагадувати те, яке ви зазвичай робите для оладок.

    З отриманої маси посмажити млинці (готувати по 2 хвилини з кожного боку) до готовності, скласти їх стопкою. Часник пропустити через прес, змішати з майонезом. Зібрати печінковий торт з курячої печінки, дотримуючись черговості шарів – печінковий млинець, майонез, цибуля, морква, знову млинець. Чергувати так, поки не закінчаться млинці, останній шар змастити майонезом, прикрасити цибулею, морквою і петрушкою, поставити в холодильник для просочення, після подавати до столу.

    Печінковий торт – рецепт зі свинячої печінки

    Інгредієнти:

    • Печінка свиняча – 600 г
    • Яйця курячі – 3 шт.
    • Молоко – 1/2 склянки
    • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
    • Гриби печериці – 5 шт.
    • Морква – 3 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Часник – 1-2 зубчики
    • Майонез – 200 г
    • Зелень кропу – за смаком
    • Перець – за смаком
    • Сіль – за смаком
    • Олія соняшникова – для смаження

    Цибулю і моркву почистити, цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на тертці. Гриби вимити, нарізати смужками. Обсмажити все на рослинній олії до готовності. Печінку пропустити через м’ясорубку або комбайн, додати яйце, борошно, сіль і спеції, перемішати. Влити тепле молоко і знову перемішати. З отриманої маси спекти млинці (смажити по 2-3 хвилини з кожного боку). 

    Зелень дрібно нарізати, перекласти в глибоку ємність, видавити туди часник, додати майонез і перемішати – соус готовий. Зібрати печінковий торт зі свинячої печінки – кожен печінковий млинець змастити сумішшю часнику, майонезу і зелені. Зверху викласти начинку з моркви, грибів і цибулі. І так по черзі з кожним шаром печінкового торта. Поставити в холодильник на ніч, потім подавати до столу.

    Попередня публікаціяВінницького захисника нагороджено вищою військовою відзнакою – «Золотий хрест» Головнокомандувача ЗСУ 
    Наступна публікаціяЛагодження водогонів: Вінницькі комунальники виправляють несправності за п’ятьма адресами