Торт «Тірамісу» в домашніх умовах зробити неважко, якщо вам вдасться знайти надійний рецепт. Деякі господині стикаються з труднощами, що десерт «падає» або не просочується. Уникнути цих помилок допоможуть прості секрети.
Для приготування вам знадобиться:
Інгредієнти:
- Жовтки – 5 шт
- Маскарпоне – 500 г
- Ванільний екстракт – 1 ч л
- Білки – 3 шт
- Сіль – 1 г
- Цукор – 100 г
- Міцна кава – 400 мл
- Коньяк або вино Марсала – 2 ст л
- Печиво Савоярді – 24 шт
- Какао порошок
Заварити каву, відставити її в сторону. Печиво для тірамісу викласти на дно форми, в якій будете готувати торт. Замість “той самого” Савоярді можна брати звичайне висушене печиво з яєчного бісквіта. Якщо печиво не укладається в форму за розміром, його можна підрізати ножем до відповідної довжини.
Зробити крем для тірамісу – яйця вимити, розділити на білки і жовтки в різні ємності. До білків додати дрібку солі, збивати міксером до появи легкої піни. Всипати 100 гр цукру, продовжуючи збивати яєчну масу до щільної меренги і стійких піків. Жовтки збити в іншій ємності, поки вони не посвітлішають. Викласти 500 гр маскарпоне, знову збити міксером. Додати ароматизатор ванільний екстракт, з’єднати білкову меренгу з жовтками і маскарпоне.
ВАЖЛИВО: перемішувати крем необхідно дерев’яною ложкою або лопаткою, щоб не збити пишність яєць.
Частину крему перекласти в кондитерський мішок, в остиглу кави додати коньяк (вино), перемішати. Занурити цукровою стороною (не дном, інакше не просочаться) палички печива в каву з коньяком (вином), викласти шар у форму. Зверху змастити кремом, розрівняти. Знову викласти шар Савоярді в кавово-коньячній (винній) суміші, знову викласти порцію крему і розрівняти. В кінці зробити кремові піки – прикрасу з кондитерського мішка. Поставити в холодильник для просочення, потім зняти форму, посипати десерт какао (порошок просіяти через сито) і подавати до столу.
