Маловідома хитрість, але оцет в тісто додавати можна і потрібно. Якщо правильно дотримуватися пропорції, то тісто вийде легким, повітряним і пишним. За цим рецептом пиріжки в духовці будуть неймовірно смачними. Начинку можна використовувати будь-яку!
Інгредієнти:
- Молоко тепле – 2 склянки
- Цукор – 4 ст. л
- Сіль – 1 ч. л
- Яйце – 2 шт
- Дріжджі – 10 гр
- Розпушувач – 1 ч. л
- Рослинна олія – 1/4 склянки
- Вершкове масло – 50 гр
- Оцет 9% – 1 ст. л
- Борошно – приблизно 5 склянок
- Жовток з молоком для змащення
Дві склянки теплого молока (450 мл) вилити в миску. Всипати дріжджі, перемішати віночком до повного розчинення. Додати сіль, цукор, рослинну олію, 2 яйця, розпушувач, збити інгредієнти віночком 3-5 хвилин. Всипати борошно, рукою вмішати її в яєчно-молочну масу до однорідної консистенції.
Додати вершкове масло і оцет, ще раз зробити заміс рукою, замішуючи тісто від країв до середини. Готовий шматок тіста повинен вийти м’яким і еластичним. Залишити його в ємності, накрити харчовою плівкою на 40 хвилин.
Прибрати плівку, замісити тісто, що піднялося, знову від країв до центру. Дістати тісто з ємності, викласти на стіл. Відщипнути кілька шматочків-кульок, викласти їх на деко, змащене олією. Накрити плівкою і залишити на 30 хвилин. Після цього змастити збитим жовтком з молоком, посипати кунжутом. Випікати при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
