Як приготувати 20 пиріжків з двох склянок молока за рецептом бабусі

    Маловідома хитрість, але оцет в тісто додавати можна і потрібно. Якщо правильно дотримуватися пропорції, то тісто вийде легким, повітряним і пишним. За цим  рецептом пиріжки в духовці будуть неймовірно смачними. Начинку можна використовувати будь-яку!

    Інгредієнти:

    • Молоко тепле – 2 склянки
    • Цукор – 4 ст. л
    • Сіль – 1 ч. л 
    • Яйце – 2 шт
    • Дріжджі – 10 гр
    • Розпушувач – 1 ч. л
    • Рослинна олія – 1/4 склянки
    • Вершкове масло – 50 гр
    • Оцет 9% – 1 ст. л
    • Борошно – приблизно 5 склянок
    • Жовток з молоком для змащення

    Дві склянки теплого молока (450 мл) вилити в миску. Всипати дріжджі, перемішати віночком до повного розчинення. Додати сіль, цукор, рослинну олію, 2 яйця, розпушувач, збити інгредієнти віночком 3-5 хвилин. Всипати борошно, рукою вмішати її в яєчно-молочну масу до однорідної консистенції. 

    Додати вершкове масло і оцет, ще раз зробити заміс рукою, замішуючи тісто від країв до середини. Готовий шматок тіста повинен вийти м’яким і еластичним. Залишити його в ємності, накрити харчовою плівкою на 40 хвилин.

    Прибрати плівку, замісити тісто, що піднялося, знову від країв до центру. Дістати тісто з ємності, викласти на стіл. Відщипнути кілька шматочків-кульок, викласти їх на деко, змащене олією. Накрити плівкою і залишити на 30 хвилин. Після цього змастити збитим жовтком з молоком, посипати кунжутом. Випікати при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.

    Попередня публікаціяОкупанти збільшили чисельність на Бахмутському напрямку 
    Наступна публікаціяПланові роботи у Вінниці: лагодження водогонів за деякими адресами у місті