У поточному виробничому сезоні Вінницька область наростила виробництво цукру до 442 тисяч тонн, перевищивши показники останніх п’яти років.
Про це повідомила пресслужба Вінницької ОВА.
Обсяги виробництва перевищують минулорічні показники на 23%, коли в області було вироблено 360 тисяч тонн солодких кристалів.
За словами представників ОВА, виробничий сезон 2023-2024 років відзначився значним зростанням обсягів переробки сировини та виробництва цукру. Понад 3,1 млн тонн цукрових буряків було перероблено, що становить 28% більше, ніж у відповідний період минулого року.
Важливо відзначити, що всі п’ять цукрових заводів області завершили виробничий сезон станом на 12 січня 2024 року. Зазначено, що на Вінниччині розташовано 22% площ України, призначених для вирощування цукрових буряків, а площа посіву цукристих культур у 2023 році зросла на 6 тисяч гектарів порівняно з попереднім роком.
