Як працює «Ветеранський простір Вінниця», розповіла Марія Довжик

Про величезну роботу з реабілітації, юридичної та психологічної допомоги, про активності та плани на 2024 рік, розповіла в інтерв’ю журналістам Vinnytsia Press Point Марія Довжик, виконавча директорка «Ветеранський простір Вінниця».

На якій роботі та допомозі військовим та ветеранам найбільше зосереджений «Ветеранський простір Вінниця»?

Один з основних напрямків нашої діяльності є психологічна підтримка ветеранів членів їх родин, членів родин полеглих захисників. А також, членів родин безвісти зниклих полонених військовослужбовців. Ведеться робота як групова, так і індивідуальна. Психологи працюють індивідуально як з дорослими, так і з дітьми. Також надається юридична підтримка для представників нашої цільової аудиторії. Це здебільшого індивідуальні консультації, тому  що у кожного питання є свої шляхи вирішення і індивідуальна ситуація. Тут точно діє метод індивідуального підходу. Окрім цього юридичні консультації в лікувальних закладах де проходять лікування наші військовослужбовці. Це дає їм змогу відчувати підтримку тилу і якщо є прогалини в знаннях про свої права та соціальні гарантії ми ці прогалини закриваємо. Окрім цього на базі Ветеранського простору діє кабінет фізичної реабілітації, працює реабілітолог. Тож є можливість отримувати не лише масажі за різними методиками, а віднедавна завдяки нашим партнерам Центру «Поділля Соціум» є можливість проходити електроміостимуляцію, апаратні види реабілітації. Варто зазначити, що реабілітація проходить у нас не лише в просторі, це не є лікувальною справою і якщо є потреба у наших ветеранів в реабілітації за місцем проживання то здійснюється виїзд нашого реабілітолога за місцем проживання.

Які активності проводяться у Ветеранському просторі ?
За словами Марії Довжик, у ветеранському просторі постійно відбуваються різні активності для захисників та членів їх родин:
  • Арттерапія
  • Заходи для ветеранів з фінансової грамотності
  • Йога
  • Курси англійської мови
  • Домедичної допомоги
  • Самооборона для жінок
  • Записатись на нові курси можна буде вже від початку лютого.

Пані Марія розповідає, що у 2014 році Ветеранський простір буде розвиватись у напрямку надання виїзних консультацій для військовослужбовців, проведенні ретритів для матерів та дружин полеглих воїнів.

«На чому найбільше хотілось би сконцентрувати увагу, це на роботі з ветеранами, робити більше заходів для них», – каже Марія Довжик.

А також, мова йшла й про допомогу родинам зниклих безвісти та родинам полонених. Про спілкування й підтримку. Втім, більше дивіться у відео:

https://www.youtube.com/watch?v=3WuyDkZkhM8
Попередня публікаціяШвейцарські міста Берн і Цюрих передають Львову та Вінниці списані трамвайні вагони
Наступна публікаціяПро одну з перших будівель Григорія Артинова у Вінниці розповіли історики