Пиріг з капустою, яйцями і зеленню бюджетна страва для вінничанок

    Пиріг з капустою, яйцями і зеленню це смачний та бюджетний рецепт з доступних продуктів. Радимо спробувати приготувати цю смакоту. Запах свіжої домашньої випічки потішить вас зимовою дниною.

    Для тіста

    • 200 г борошна
    • 5 г солі
    • 1/4 чайної ложки соди
    • 60 г олії
    • 100 г сметани (20%)

    Для начинки

    • 200 г капусти білокачанної
    • 4 шт. варених яєць
    • 10 г кропу
    • 10 г зеленої цибулі
    • 60 г сметани
    • Сіль до свого смаку
    • Чорний перець на смак
    • 50 г твердого сиру

    Для прикрашання

    • 5 г кунжуту
    • 1 шт. яйце куряче

    Приготування

    Борошно просійте і змішайте з усіма інгредієнтами, замісіть м’яке, однорідне тісто, що не липне до рук. Згорніть його в пакет і відправте в холодильник для відпочинку.

    Для приготування начинки, нашаткуйте капусту, наріжте яйця та дрібно наріжте зелень. Залийте капусту окропом і залиште на 5-10 хвилин, залежно від її ступеня свіжості.

    Добре віджату капусту змішайте з яйцями, зеленню, сметаною, солю та перцем на смак.

    Розкачати тісто на пергаменті, на якому воно буде випікатися, присипте борошном. Сформуйте коло діаметром приблизно 28 см. Розкладіть на нього начинку, залиште вільний край у 2 см.

    Загорніть краї тіста, зрівняйте рукою, намагаючись зробити максимально рівне коло. Посипте зверху тертим сиром. Змажте краї збитим яйцем або молоком. За бажанням приправте кунжутом.

    Випікайте в заздалегідь розігрітій до 170°С духовці приблизно 25 хвилин (залежно від особливостей вашої духовки). Дайте пирогу охолонути, і можна смакувати.

    Попередня публікаціяГороскоп на п’ятницю для різних знаків зодіаку
    Наступна публікаціяВінничан запрошують на Зимовий паровозний вікенд у Гайворон