Пиріг з капустою, яйцями і зеленню це смачний та бюджетний рецепт з доступних продуктів. Радимо спробувати приготувати цю смакоту. Запах свіжої домашньої випічки потішить вас зимовою дниною.

Для тіста
- 200 г борошна
- 5 г солі
- 1/4 чайної ложки соди
- 60 г олії
- 100 г сметани (20%)
Для начинки
- 200 г капусти білокачанної
- 4 шт. варених яєць
- 10 г кропу
- 10 г зеленої цибулі
- 60 г сметани
- Сіль до свого смаку
- Чорний перець на смак
- 50 г твердого сиру
Для прикрашання
- 5 г кунжуту
- 1 шт. яйце куряче
Приготування
Борошно просійте і змішайте з усіма інгредієнтами, замісіть м’яке, однорідне тісто, що не липне до рук. Згорніть його в пакет і відправте в холодильник для відпочинку.
Для приготування начинки, нашаткуйте капусту, наріжте яйця та дрібно наріжте зелень. Залийте капусту окропом і залиште на 5-10 хвилин, залежно від її ступеня свіжості.
Добре віджату капусту змішайте з яйцями, зеленню, сметаною, солю та перцем на смак.
Розкачати тісто на пергаменті, на якому воно буде випікатися, присипте борошном. Сформуйте коло діаметром приблизно 28 см. Розкладіть на нього начинку, залиште вільний край у 2 см.
Загорніть краї тіста, зрівняйте рукою, намагаючись зробити максимально рівне коло. Посипте зверху тертим сиром. Змажте краї збитим яйцем або молоком. За бажанням приправте кунжутом.
Випікайте в заздалегідь розігрітій до 170°С духовці приблизно 25 хвилин (залежно від особливостей вашої духовки). Дайте пирогу охолонути, і можна смакувати.
