Смачні золотисті деруни без яєць

    Золотисті картопляні деруни є улюбленою стравою багатьох українців. Для того щоб вони були соковитими і залишали форму, у тісто для них додають яйця. Часто цю страву подають з сметаною або шкварками.

    Пісні деруни з картоплі

    • Картопля – 1 кг.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Пшеничне борошно – 2 стол.л.
    • Часник – 2 зубч.
    • Соняшникова олія – 30 г.
    • Сіль, спеції за смаком.

    Картоплю і цибулю очистити від шкірки і сполоснути холодною водою. Очищену картоплю натерти в миску на самій дрібній тертці. Чим дрібніше буде натерта картопля, тим однорідніше і ніжніше будуть деруни. Також картоплю можна перемолоти на м’ясорубці. Якщо з картоплі виділився сік – його варто злити.

    Дуже дрібно нарізати цибулю і часник, додати в картоплю. Вмішати в картопляну масу борошно, сіль і спеції за смаком, наприклад, прянощі для картоплі. Перемішати масу до однорідності. Олію розігріти на сковороді і посмажити деруни по 3-4 хвилини з кожного боку.

    Пісні деруни з грибами

    • Картопля середня – 10 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Гриби – 300 г.
    • Пшеничне борошно – 3 стол.л.
    • Олія (для смаження) – 3 стіл.л.
    • Сіль, перець за смаком.
    • Зелень – пучок.

    Гриби вимити і дрібно нарізати. На сковороді розігріти 1 ложку олії і посмажити гриби до золотистого кольору (приблизно 5 хвилин). Почистити картоплю і цибулю. Картоплю натерти на дрібній тертці, цибулю дрібно порізати. Змішати картоплю, цибулю, борошно і смажені гриби. Посолити і поперчити.

    Дві ложки олії розігріти на сковороді. Викласти деруни на гарячу сковороду ложкою і смажити по 2-3 хвилини з кожного боку. Подавати деруни з рубаною зеленню.

    Попередня публікаціяУкраїнські безпілотники не дають росіянам маневрувати в районі Авдіївки
    Наступна публікаціяВетеранів та ветеранок запрошують на безкоштовні курси ІТ