Як приготувати ідеальні суші та роли вдома

    Суші є традиційною стравою Країни висхідного сонця, оскільки риба і рис, з яких готується страва, є найбільш доступними продуктами в цьому регіоні.

    У тому вигляді, в якому японську страву знають і люблять сучасні люди, вони з’явилися на початку минулого століття. Відтоді вид і склад суші практично не змінився.

    Класичні суші мають овальну форму та являють собою своєрідний корж з рису, на який кладуть невеликий шматочок риби, і все це перев’язують тонкою смужкою водорості норі.

    Роли, що у перекладі з англійської означає «скручувати» – один із видів суші. Саме вони набули найширшого поширення і визнання споживачів.

    Роли з сьомгою та огірком

    Інгредієнти на 2 порції

    • Рис – 1 ст.
    • Норі – 3 листи
    • Філе сьомги – 150 г
    • Огірок
    • Рисовий оцет – 2-3 ч.л.
    • Цукор – 0,5 ст.л.
    • Сіль – 0,25 ч.л.
    • Кунжут – 50 г
    • Соєвий соус – 100 мл
    • Маринований імбир – 50 г
    • Васабі – 30 г

    Промити рис декілька разів, поки вода не стане прозорою. Помістити рис в ємність для варіння і залити водою. Води повинно бути в півтора разу більше, ніж рису. Довести рис до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити 10-15 хвилин.

    Додати в рис оцтову заправку. Для цього змішуємо 2-3 ч.л. рисового оцту, 0,5 ст.л. цукру і 0,25 ч.л. солі. Щоб сіль і цукор швидше розчинилися, можна нагріти отриману суміш в мікрохвильовій печі або на печі

    Нарізати сьомгу та огірок смужками. На килимок покласти лист водоростей норі блискучим боком униз. Розкласти на норі зварений рис, залишивши з одного краю 1,5 см вільного місця. Викласти в ряд сьомгу та огірок, після чого за допомогою бамбукового килимка закрутити все в рол.

    Нарізати роли з сьомгою та огірком, попередньо трохи змочивши ніж. Подавати на стіл разом з васабі, імбиром, соєвим соусом і смаженим кунжутом.

    Роли «Філадельфія»

    Інгредієнти на 4 порції

    • Норі – 10 г
    • Лосось – 200 г
    • Крем-сир – 200 г
    • Огірки – 150 г
    • Кунжут – 5 г
    • Круглий рис – 1 ст.
    • Вода – 250 мл
    • Рисовий оцет – 3 ч.л.
    • Цукор – 0,5 ст.л.
    • Сіль – 0,5 ч.л.
    • Соєвий соус – до смаку

    Для суші потрібно правильно відварити рис – підійде будь-який круглий рис. Його ретельно промиваємо, заливаємо чистою водою і ставимо на сильний вогонь, доводимо до кипіння. Співвідношення води та рису тут 1:1,5.

    Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму й варимо рис на самому слабкому вогні 15 хвилин, кришку не відкриваємо і не перемішуємо.

    Тим часом готуємо заправку для рису. В рисовий оцет додати сіль і цукор, добре перемішати.

    Можна відразу ж очистити й нарізати огірок смужками.

    Зняти рис з вогню і дати йому постояти ще 10 хвилин із закритою кришкою. Рис полити заправкою і перемішати, в ідеалі дерев’яною лопаткою. Дати рису трохи охолонути.

    Лист норі розрізати на 2 половинки, килимок для ролів обгорнути харчовою плівкою. Руки змочити у воді й на шорсткий бік листа норі викласти рис тонким шаром.

    За допомогою килимка акуратно перевертаємо лист норі рисом униз. На лист кладемо крем-сир, огірок або авокадо. За допомогою циновки акуратно згортаємо рол.

    На килимку рівним шаром розкласти філе риби, загорнути заготівлю ролу за допомогою того ж килимка. Ножем акуратно нарізати рол на 6-8 частин.

    Запечені роли з копченою куркою

    Інгредієнти розраховані на 4 порції

    • Рис – 1 ст.
    • Сіль – 0,5 ч.л.
    • Цукор – 0,5 ст.л.
    • Рисовий оцет – 50 мл
    • Вода – 1,5 ст.
    • Копчена курка – 100 г
    • М’який сир – 100 г
    • Огірки – 1 шт.
    • Норі – 4 г
    • Твердий сир – 100 г

    Спочатку необхідно відварити крупу. Рис краще використовувати спеціальний для приготування рол, але підійде і круглозерний. Добре промити його, поки вода не стане прозорою. Покласти рис в каструлю, залити холодною водою, варити під закритою кришкою. Після закипання, зменшити вогонь до мінімуму й готувати ще 10 хвилин.

    Готуємо заправку для рису, змішавши рисовий оцет із сіллю і цукром. Додати в теплий рис.

    На килимок покласти лист норі блискучою стороною вниз. Змочити долоні водою й розподілити рис на аркуші, залишаючи зверху 3 см. Викласти смужку копченої курки, вершковий м’який сир, і додати свіжого огірка.

    Скрутити за допомогою килимка лист норі в тугий рулет, щоб він не розгортався, вільний край промазуємо водою. Нарізаємо рулет дуже гострим ножем на 6-8 частин.

    Покласти нарізані роли в форму для випікання, застелену пергаментним папером. Посипати натертим сиром. Поставити в розігріту духовку. Щойно на ролах утворюється сирна скоринка, значить страва готова.

    Попередня публікаціяОкупанти незначно просунулися в районі Донецька та Вербового
    Наступна публікаціяВінницькі комунальні служби активно ліквідують наслідки негоди