5 швидких десертів без духовки, плити і мікрохвильовки

    Для приготування цих смаколиків не потрібні газові та електричні прилади.

    Тож блекаут – не привід відмовлятися від смачних солодощів. Ці десерти не поступаються приготованим в духовці, і зроблять дні дорослих і дітей набагато солодшими.

    Шоколадний рулет з кокосом

    • Печиво – 300 г.
    • Вершкове масло – 150 г.
    • Вода – 0,5 склянки.
    • Цукор – 0,5 склянки.
    • Какао-порошок – 3 ст. л.
    • Цукрова пудра – 100 г.
    • Кокосова стружка – 40 г.

    Печиво подрібнити качалкою або поламати руками. Перемішати печиво з какао-порошком. У воді кімнатної температури розчинити цукрову пудру. Влити солодку воду до печива і розмішати до отримання густого тіста.

    Вершкове масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно розм’якшилося. Змішати масло з кокосовою стружкою і цукром, поки крем не стане однорідним.

    Тісто розкачати в тонкий довгий пласт товщиною близько 5 мм. Краще робити це на харчовій плівці або пергаменті, оскільки тісто може липнути до столу. Змастити тісто кремом і загорнути в рулет. Поставити на годину в холодильник, на підвіконня або в інше холодне місце.

    Шоколадна ковбаса

    • Пісочне печиво – 200 г.
    • Вершкове масло – 100 г.
    • Волоські горіхи або арахіс – 80 г.
    • Цукрова пудра – 90 г.
    • Молоко жирне – 50 мл.
    • Какао-порошок – 50 г.

    Половину печива подрібнити качалкою в порошок, другу половину крупно нарізати або поламати руками. Порубати ножем горіхи. Залишити при кімнатній температурі масло і молоко.

    У молоко кімнатної температури додати цукрову пудру і какао, потім вмішати шматочки м’якого масла і горіхи. Перемішати масу до однорідності. Потім додати обидві частини печива. Сформувати ковбаску, загорнути в харчову плівку і поставити в холодне місце для охолодження.

    Цукерки «Рафаелло»

    • Згущене молоко – 1 банка.
    • Вершкове масло – 50 г.
    • Кокосова стружка – 200.
    • Мигдаль – 80 г.
    • Ванільний цукор – 10 г.
    • Коньяк за бажанням – 1 ч. л.

    Згущене молоко змішати з м’яким вершковим маслом кімнатної температури. За бажанням влити трохи коньяку для вишуканого аромату. Додати звичайний і ванільний цукор. Залишити в холодному місці масу на день. Потім з загуслої маси сформувати кульки і вкласти всередину цукерок мигдаль. Щедро обваляти цукерки в кокосовій стружці.

    Вафельний торт

    • Вафельні коржі – 100 г.
    • Варене згущене молоко – 600 г.
    • Вершкове масло – 250 г.

    Цей торт готується дуже просто. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника і розм’якшіть до кімнатної температури. Перемішати згущене молоко з маслом до однорідності. Потім викласти торт шарами, змащуючи кремом кожен корж. Залишити торт в холодному місці на 4 години для просочення.

    Якщо хочете приготувати менш солокий десерт, приготуйте крем порівну зі згущеного молока і сметани.

    Тістечко «Картопля»

    • Печиво – 350 г.
    • Згущене молоко – 200 г.
    • Вершкове масло – 100 г.
    • Молоко – 80 мл.
    • Какао-порошок – 3 ст. л.
    • Цукрова пудра – 2 ст. л.

    Печиво подрібнити качалкою або розламати руками. Змішайте печиво зі згущеним молоком, м’яким вершковим маслом і молоком. Додати половину порошку какао і замісити густу масу.

    З маси зліпити круглі кульки. Решту какао змішати з цукровою пудрою і в цій суміші обваляти “Картоплю”. Також картоплю можна обваляти в кокосовій стружці.

    Попередня публікаціяУ Вінниці через негоду комунальні служби працюють у посиленому режимі
    Наступна публікаціяУ Вінницькому національному медичному університеті відбудуться вибори ректора