У Вінниці затримали «політексперта», який працював на кремлівські «змі» у Криму

СБУ затримала російського власкора у Вінниці
СБУ затримала російського власкора у Вінниці

Працівники Служби безпеки України затримали зловмисника із Житомира, який працював на кремлівські ЗМІ у Криму і проводив  інформаційну диверсію проти України. Зрадник отримав реальний термін ув’язнення – 14 років.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Під псевдонімом Ігор Петров, злочинець працював як «позаштатний кореспондент» для підсанкційного інтернет-видання «Політнавігатор», що розташоване на тимчасово окупованому півострові. За вказівкою головного редактора Сергія Степанова, «власкор» готував публікації, у яких виправдовував збройну агресію рф, та «відбілював» злочини окупантів.

Також писав низку статті, у яких закликав до так званого «приєднання» тимчасово захопленої частини сходу України до росії та на підтримку терористичних організації «л/днр».

Наприклад, під час боїв за Київ, російський поплічник створював фейкові дописи про хід війни на користь російських загарбників. Також у замовних статтях він намагався штучно дискредитувати вище військово-політичне керівництво України та нав’язати кремлівську «риторику» про війну в Україні.

Після тривалого розслідування, влітку 2022 року СБУ встановила місцезнаходження зрадника і затримала його в місті Вінниця.

Під час обшуків у затриманого вилучено комп’ютер та мобільні телефони, що він використовував для комунікації зі своїм кримським керівником та для підготовки фейкових публікацій.

«На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада).

Суд призначив 51-річному житомирянину, який уклав «контракт» з головредом «Політнавігатора» реальний термін ув’язнення 14 років, а також конфіскацію майна», – йдеться у повідомленні.

У квітні 2023 року за аналогічними статтями Кримінального кодексу України заочну підозру отримав головний редактор «Політнавігатора», який переховується у Криму.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Попередня публікаціяКращих діячів культури Вінниччини відзначили преміями
Наступна публікаціяСалюти, петарди, фейєрверки: Вінничанам нагадали про заборону піротехніки під час воєнного стану