Для вінничан провели майстерклас із виготовлення новорічного віночка

Різдвяний віночок
Різдвяний віночок

У Вінниці напередодні новорічних свят провели навчальний майстер-клас із виготовлення різдвяних віночків для дітей 6-8 років. Захід влаштували спільно з відділом молодіжної політики Вінницької міської ради та VinSmart Центр.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Учасники заходу використовували природні матеріали, зокрема, шишки та ялинкове гілля, а також різнокольорові бантики та кульки.

Діти не лише творили свої унікальні віночки, але й відчували святковий настрій та радість від творчості. Створені ними роботи тепер прикрашатимуть їхні оселі, даруючи затишок і різдвяний настрій.

Одна з учасниць, вінничанка Анастасія, поділилася своїми враженнями і наголосила, що робота над віночком допомогла їй відчути святковий настрій. Вона також зазначила, що цей майстер-клас став для неї важливим елементом приготування до сімейного відпочинку на Новий рік.

«Кожного Нового року ми їздимо до рідних у сусідню область, але через війну залишимось у Вінниці, – ділиться дівчинка. – Завдяки майстер-класу, зрозуміла, що свято – це те, що у нас всередині. Відчути його можна завдяки творчості».

Щоб відволіктися від воєнних реалій, переселенка Вікторія привела своїх дітей на майстерклас.

«На жаль, дітям довелось чимало пережити, тікаючи від обстрілів та ракет. Дякую організаторам за такий яскравий захід. Сподіваюсь, що виготовлення новорічного декору стане для нас новою сімейною традицією», – сказала вона.

Директор КЗ “Центр підліткових клубів за місцем проживання” Дмитро Мира зауважив, що такі майстер-класи допомагають дітям морально відновлюватися, надаючи можливість відволіктися від воєнних реалій. Він підкреслив важливість творчості та навчання для дітей, особливо в умовах важкої ситуації, та висловив надію, що створення новорічного декору стане для багатьох сімей новою традицією.

«Звичай прикрашати житло різдвяними віночками прийшла до нас із Заходу та швидко завоювала популярність. Деякі люди придбають декор у магазинах, проте його можна також виготовити своїми руками, оскільки завжди найціннішим є виріб, створений власноруч, особливо для дітей. Таким чином, навіть перед настанням новорічних свят, ми вирішили провести такий майстер-клас для наших відвідувачів, оскільки спільними зусиллями ми маємо робити все можливе для відволікання дітей від страхіття війни. Ці зустрічі – це злиття творчості та здобуття різноманітних знань. Ми спостерігаємо, наскільки діти цікавляться навчанням новому, і для нас це є найціннішим», – зауважив він.

Попередня публікаціяСалюти, петарди, фейєрверки: Вінничанам нагадали про заборону піротехніки під час воєнного стану
Наступна публікаціяЛотерея в Хмільнику: активісти зібрали на автомобіль ЗСУ понад 230 тисяч грн