Неприємна правда: чому не варто зберігати їжу на балконі?

Їжа на балконі
Їжа на балконі не подовжує зберігання продуктів

Багато з нас звикли використовувати балкон як ідеальне місце для зберігання продуктів за низької температури, але чи варто ризикувати якістю їжі? Окрім очевидного впливу коливань температури, існує ще один, не менш важливий аспект, на який мало хто звертає увагу – небажані гості, які можуть розпочати справжній банкет на вашому балконі.

Про це повідомляє Gazeta pl.

Продукти на балконі – головний нюанс

Як виявилося, зберігання їжі на балконі не тільки не подовжує термін придатності ваших улюблених салатів або холодцю. Насправді ж це призводить до того, що продукти псуються ще швидше.

“Взимку температура досить примхлива. Увечері на термометрі можна побачити -10 градусів, але зранку вона буде на декілька градусів вище за нуль. Такі коливання та умови не підходять для зберігання продуктів. Якщо з’їсти таку страву, можуть виникнути проблеми зі шлунком”, – пояснює видання.

Чому не варто зберігати їжу на балконі – неприємна правда

Експерти стверджують, що їжа, залишена без нагляду на відкритих просторах, може стати справжнім лакомством для комах, птахів або навіть мишей. Вони не лише можуть пошкодити продукти, але і внести в них небажані мікроорганізми та бактерії.

“На балконі їжа може бути забруднена комахами, птахами або мишами. Тому краще не ризикувати і готувати тільки таку кількість продуктів, що поміститься у холодильнику”, – підкреслюють фахівці.

Щоб уникнути неприємних сюрпризів та забезпечити безпеку їжі, рекомендується зберігати продукти в холодильнику або інших закритих приміщеннях.

Попередня публікаціяМузей Вінниці та жіночий хор «Соломія» привітали українців Різдвяною колядкою «На Святвечір»
Наступна публікаціяХмарно, але без дощу: погода у Вінниці на сьогодні, 26 грудня