На Вінниччині прогнозоване виробництво цукру перевищить торішні показники на 10-15%.
Приємні новини для сільськогосподарського сектору регіону анонсував на брифінгу директор департаменту агропромислового розвитку Вінницької обласної адміністрації Олег Сідоров.
Наразі чотири цукрові заводи Вінниччини активно працюють в режимі цукроваріння. Лише ТОВ “Юзефо-Миколаївська АПК” вже завершило виробничий сезон на Михайлинському цукровому заводі. Очікується, що загальний обсяг виробництва цукру в регіоні перевищить минулорічний на 10-15%, що становить важливий внесок у сільськогосподарський розвиток області.
За останніми даними станом на 8 грудня на Вінниччині вже вироблено 340 тис. тонн цукру, що на 63 тис. тонн більше, ніж на відповідну дату минулого року. Загальний збір цукрових буряків склав майже 2,5 млн тонн при середній урожайності 456,5 ц/га.
“Вінниччина залишається незаперечним лідером виробництва цукрових буряків та цукру в Україні. Область забезпечує 22% площ цукрових буряків в країні, а площі посіву цього року зросли на 6 тис. га порівняно з попереднім роком”, – зазначив Олег Сідоров.