В Ободівській громаді на Вінниччині облаштували повноцінний інклюзивно-ресурсний центр

Інклюзивно-ресурсний центр в селі на Вінниччині, коштом благодійників, отримав функціональне наповнення для кабінету лікувальної фізкультури. Спеціалізовані стінки, реабілітаційні бруси, батути, шведську стінку та багато іншого.

Про допомогу в облаштуванні інклюзивного центру Ободівської громади, розповів народний депутат Микола Кучер.

«Недавно я мав можливість особисто зустрітись з неймовірним колективом та чудовими вихованцями Інклюзивно-ресурсного центру Ободівської громади. Це одна з останніх громад на окрузі, де такий заклад з’явився. Створення центру припало на початок повномасштабної війни, тож колективу було зовсім не легко знаходити ресурс для облатування повноцінного інклюзивного простору», – розповідає Микола Кучер.

За його словами, інклюзивний центр розташований у приміщенні школи, де раніше розташовувалися класні кімнати. Нині ці простори перетворилися на кабінети психолога, дефектолога та лікувальної фізкультури. Особливо вражає останній кабінет, який став справжньою гордістю колективу, оскільки в ньому було зроблено чимало значущих змін.

Спочатку цей центр відвідували 30 дітей, а тепер їх кількість зросла до 80, включаючи дітей із всіх сіл громади. Фахівці щодня вкладають максимум зусиль, щоб створити простір, де діти з порушеннями зору, слуху та опорно-рухового апарату можуть відчувати себе комфортно.

«Завдяки гранту від наших партнерів Фонд “МХП-Громаді” Інклюзивно-ресурсний центр отримав функціональне наповнення для кабінету лікувальної фізкультури. Спеціалізовані стінки, реабілітаційні бруси, батути, шведську стінку та багато іншого – все це для зручності та комфорту наших діток.  Вітаю колектив Центру та всю громаду з цією важливою подією! Разом ми здатні на великі речі», – каже Микола Кучер.

 

Попередня публікаціяНовий Рік 2024: створи свій образ у щасливих кольорах та теплих сукнях!
Наступна публікаціяНа Вінниччині в Березівському ліцеї замінили вікна у спортзалі та коридорах