Тертюхи з картоплі смачна та дуже бюджетна страва

Деруни також відомі як драники або тертюхи
Деруни також відомі як драники або тертюхи

Деруни, також відомі як драники або тертюхи, це смачні оладки, приготовані з тертої картоплі, яєць і борошна, які традиційно смажать на сковороді в рослинній олії. Зазвичай до рецепта додають трошки цибулі, часнику і спецій, а подають зі сметаною чи підливою на її основі.

Найсмачніші деруни – ті, що готують вдома, щойно вийняті з гарячої сковороди і ще хрусткі.

Деруни також відомі як драники або тертюхи
Деруни також відомі як драники або тертюхи
ІНГРЕДІЄНТИ:
  • 1 яйце
  • 5 великих картоплин
  • 1 цибуля
  • 4 ст. ложки борошна
  • Сіль, перець мелений до свого смаку
  • Рослинна олія для смаження
КРОКИ ПРИГОТУВАННЯ:
  1. Потріть картоплю на великій або дрібній терці, враховуючи особистий смак.
  2. Подрібніть цибулю блендером або на терці. Змішайте її з тертою картоплею і вичавіть надмірний сік через марлю або спеціальну тканину, щоб забезпечити хрусткість дерунів.
  3. В окремій мисці змішайте яйце зі спеціями. Тут можна додати подрібнений зубчик часнику за бажанням.
  4. З’єднайте овочеву суміш з яйцями, добре перемішайте і додайте борошно. В результаті ви отримаєте густе тісто для оладок.
  5. Розігрійте сковороду, змастіть її рослинною олією. Викладіть тісто столовою ложкою, утворюючи невеликі кружечки, не робіть їх занадто товстими, щоб уникнути сирості всередині.
  6. Смажте деруни з обох сторін до золотистої скоринки.
  7. Подаємо до столу зі сметаною чи іншою улюбленою соусом. Смачного!
Попередня публікаціяГороскоп на суботу за знаками зодіаку
Наступна публікаціяНа Вінниччині визначили лауреатів премії Миколи Леонтовича