Суд вилучив з приватного володіння “Укртелекому” у Вінниці два укриття в середмісті Вінниці

протирадіаційні укриття
протирадіаційні укриття

Господарський суд Вінницької області вирішив вилучити на користь держави два укриття, які перебували у власності АТ “Укртелеком” у місті Вінниця. Згідно з чинним законодавством, ці споруди цивільного захисту не підлягали приватизації. Про це повідомляє інформаційний портал Суспільне Вінниця.

Обласна прокуратура виявила, що бомбосховища загальною площею 413 кв. м, розташовані біля костелу св. Діви Марії Ангельської на вулиці Соборній та навпроти Центрального ринку на проспекті Коцюбинського, перебувають у приватному володінні АТ “Укртелеком”. Їхня вартість становить 8,6 мільйона гривень.

У квітні 2023 року прокуратура подала до Господарського суду Вінницької області два позови до “Укртелекому” з метою вилучення цих приміщень на користь держави через незаконне володіння. Позови були задоволені в липні й серпні 2023 року. Відповідач подав апеляцію, але Північно-західний апеляційний господарський суд не задовольнив скарги “Укртелекому” у своїх постановах від 30.10.2023 та 06.12.2023, залишивши рішення суду першої інстанції без змін.

Прокуратура планує вжити заходів для забезпечення реального виконання судових рішень, які набрали законної сили.

Попередня публікаціяУ Вінниці відбудеться зустріч з автором книги “Дикий Захід Східної Європи” журналістом та військовим Павлом Казаріним
Наступна публікаціяУ Вінниці в суботу хмарна погода без опадів