У Вінниці відбулась важлива подія, присвячена пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років. Презентовано книгу “Вік червоних мурах” від Тетяни П’янкової, яка розкриває трагічні долі українців, постраждалих від штучного голоду, спровокованого радянською владою.

Про це повідомляє Вінницька міська рада. 

Організатором події виступив департамент соціальної політики, і заступник директора департаменту, Валентина Войткова, висловила важливість вшанування пам’яті Голодомору та підкреслила, що це нагадує сучасному поколінню про важливість збереження історії та уникаючи повторення подій, також наголосивши на сучасних викликах, зокрема повномасштабній війні.

Книга “Вік червоних мурах”, опублікована у 2022 році, отримала визнання та була перекладена на польську та німецьку мови. Під час презентації, Тетяна П’янкова поділилася враженнями від написання твору, підкресливши його художній характер та засновані на реальних подіях історії, яка має розповісти про біль та трагедію Голодомору через призму особистих долей людей.

Модераторка презентації, Оксана Павлюк, назвала книгу “Вік червоних мурах” справжнім болем, де кожен розділ стає трагедією, викликаючи хвилювання і глибоке замислення. Присутні на заході могли придбати книгу та особисто поспілкуватися з авторкою.

Ця подія не лише вшановує пам’ять трагедії Голодомору, але й сприяє відзначенню важливості літературної спадщини та збереженню пам’яті поколінь про важливі події в історії України.

Попередня публікаціяЩо станеться з вашим тілом, якщо їстимете часник щодня
Наступна публікаціяІнстаграмні Заклади Міста Ідей: Де Смачно і Фотогенічно у Вінниці