З початку повномасштабного вторгнення росії приблизно 650 тисяч чоловіків призовного віку залишили Україну та мігрували до європейських країн.

Про це повідомляє австрійське видання Express, а також «BBC Україна»

У Євростаті стверджують, що у 27 державах-членах ЄС, а також у Швейцарії, Ліхтенштейні й Норвегії перебувають 650 тисяч українських біженців чоловічої статі, які за віком підпадають під призов.

Литва надала Україні два Зенітно-ракетних комплекси (ЗРК) NASAMS та кілька установок радіоелектронної боротьби (РЕБ) власного виробництва  для підвищення обороноздатності та захисту від потенційних загроз, зокрема від дронів-камікадзе.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, зустрічаючи литовську делегацію у Києві 24 листопада. Очільник уряду написав про це у Телеграм-каналі.

ЗРК NASAMS вже розгорнуті на території України, підсилюючи її здатність відповідати на сучасні виклики у сфері безпеки. 

РФ з китайцями будуватиме з китайцями підводний тунель до Криму.

Про це повідомило видання The Washington Post посиланням на перехоплені електронні листи, надані виданню неназваними українськими офіційними особами.

Китайські та російські бізнесмени з урядовими зв’язками у жовтні таємно обговорювали плани будівництва підводного тунелю, який з’єднає Росію з окупованим українським Кримом та задля цього створили “консорціум”.

Попередня публікаціяМаріупольці у Вінниці проводять благодійні акції на підтримку Захисників
Наступна публікаціяУ Вінниці сьогодні похмура погода