Студент Вінницького національного технічного університету Михайло Бондарчук розробив і успішно випробував наземну дистанційно керовану платформу Escadron, яка вражає своєю функціональністю та потенціалом у сфері оборони.

Про це стало відомо після перемоги проекту у фіналі VIII сезону Вінницької стартап-школи в номінації “Найкраща ідея стартапу”, де Михайло отримав 30 тис. грн для подальшого розвитку своєї технології.

Escadron – це універсальна дистанційно керована платформа на гусеничному шасі, яка здатна виконувати різноманітні завдання на полі бою. За словами розробника, завдяки особливостям конструкції, техніка може замінити основні функції військових і ефективно доповнити їх можливості. За умови забезпечення необхідного фінансування у розмірі $39 тис., команда розробників планує виготовляти щонайменше 30 екземплярів Escadron на місяць.

Робот вже перебуває на етапі випробувань, під час яких розробники вдосконалюють механізм амортизації. Планується розробка знімної бойової турелі, оснащеної ПКТ калібру 7.62, а також станції управління.

За словами представників ВНТУ, Escadron може знаходити застосування в різних сферах, включаючи транспортування вантажів та боєприпасів, евакуацію поранених з поля бою, розмінування території. Також, завдяки можливості встановлення бойової турелі чи георадара, Escadron може виконувати завдання наземного дрона-камікадзе, функції дистанційного пункту спостереження та ретранслятора для інших безпілотників.

У світлі сучасних тенденцій в розвитку військової техніки, робот Escadron визнається значущим кроком у напрямку впровадження технологій для підвищення ефективності та безпеки на полі бою

Попередня публікаціяУ Вінниці відбувся Чемпіонат «Нон-Стоп» серед школярів
Наступна публікаціяА що цікавого відбулося впродовж дня?