Восьмирічна Настя з Вінниччини отримала опіки 26% тіла під час нещасного випадку під час гри неподалік від свого дому. Дитина отримала серйозні опіки, коли вогонь від бензину, який додали до багаття, миттєво обпалив її одяг та ніжки. Рятували дівчинку опікові хірурги одразу двох країн — України та Швейцарії.

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Першу допомогу невдалому ангелу надали в місцевій лікарні у Вінниці, але через величезний масштаб опіків дівчинку терміново транспортували до Львівської області. Там вона отримала необхідні опікові процедури в одному із найбільших опікових відділень Дитячої Лікарні Святого Миколая.

Львівські опікові хірурги вжили негайних заходів, висікаючи відмерлі тканини та встановлюючи спеціальну вак-систему для опікової ділянки. Однак, враховуючи важливість подальшої реабілітації та відсутність необхідного обладнання, дитину вирішили перевезти за кордон.

Львівська опікова хірургиня Леся Стрілка супроводжувала Настю до KINDERSPITAL Zürich в Швейцарії. Там зусиллями української та швейцарської медичної команд розпочалася складна операція по пересадці шкіри на уражені ділянки.

Зараз стан дівчинки покращується, опікові рани починають зцілюватися. Швейцарські лікарі продовжують надавати необхідну допомогу, але вже зараз можна говорити про певний прогрес у відновленні здоров’я Насті.

Наголошується, що допомогти дітям, які потребують лазерного лікування рубців, може кожен. Благодійна платформа dobro.ua, спільно з Kyivstar та Національним реабілітаційним Центром НЕЗЛАМНІ UNBROKEN Ukraine, запускають збір коштів на придбання сучасного лазера, який полегшить дорослішання дітей з опіковими рубцями, забезпечивши повернення рухливості та еластичності шкіри.

Потреба у такому обладнанні в Україні є актуальною, особливо в умовах активної реабілітації дітей, які потерпіли від опіків, які можуть бути не лише домашніми, але й воєнними.

Попередня публікаціяЖителі Бабчинецької громади придбали чотири дрони для бійців
Наступна публікаціяНа Вінниччині фермер виростив урожай експериментальної шипшини