У Вінниці була утворена нова група добровільних пожежних, які відтепер взяли на себе відповідальність за безпеку мешканців Копайгородської територіальної громади Жмеринського району.

Про це повідомляють на сайті ГУ ДСНС у Вінницькій області.

 

Ця нова команда складається з чотирьох селян, які добровільно взялися виконувати пожежні функції. Крім того, вони також взялися за відновлення будівлі, яка протягом 28 років залишалася без уваги.

Ремонтні роботи були виконані за рахунок коштів, виділених з місцевого бюджету. Місцевий підприємець надав допомогу у заміні старих дерев’яних вікон на нові, які економлять енергію. Головне – пожежну техніку та бойовий одяг із касками передали вогнеборцям від рятувальників області.

“Тепер громада може бути впевнена в надійному захисті для освітніх закладів, житлових будинків та місцевих підприємств. Благодаря цьому, пожежі, які виникнуть в екосистемах та житлових будинках місцевих жителів, можна буде ліквідовувати на початковому етапі – до прибуття бійців ДСНС”, – коментує рятувальник.

У зону дії добровільної пожежної команди входить 21 населений пункт, де проживає близько 8 тисяч осіб, і відстань до найближчого підрозділу надзвичайників становить понад 30 кілометрів.

Попередня публікаціяВінницький театр святкуватиме свій день народження 21 листопада
Наступна публікаціяСкільки потрібно ходити на день для довголіття – експерти