Ветеран з Вінниччини Роман Кашпур успішно пробіг два марафони за сім днів – 5 листопада він взяв участь у 52-му Нью-Йоркському марафоні, а 29 жовтня випробував себе на Марафоні морської піхоти США.

Своіми враженнями від досягнутого Кашпур поділився у Фейсбуці.

Він висловив радість, що зміг виконати поставлену перед собою мету та реалізувати свою американську мрію. Водночас він підкреслив, що це тільки початок його спортивного шляху, і в майбутньому він має намір продовжувати бігати, підтримувати і мотивувати інших.

«52-й марафон у Нью-Йорку закінчено. Місію виконано: два марафони за сім днів підкорено. Американська мрія моя збулась. Але це тільки початок, далі буде. Моя місія на цьому не закінчена. Я продовжу бігати, продовжу займатися спортом, продовжу мотивувати хлопців, як зможу, що є в моїх силах», – написав Кашпур.

Роман Кашпур також обіцяє продовжувати збирати кошти на протези для поранених солдатів під час своїх бігових заходів. Усі накопичені кошти будуть передані у Благодійний фонд “Громадянин”.

Кашпур зауважив, що під час 52-го Нью-Йоркського марафону йому вдалося покращити свої результати, які він досягнув на Лондонському марафоні та Марафоні морської піхоти у Вашингтоні.

Важливо також відзначити, що Роман Кашпур став першим українським ветераном, який зміг пройти повну дистанцію марафону на протезі. Наразі в його активі вже три пройдених марафони: Нью-Йоркський, Марафон морської піхоти США, 43-й Лондонський, а також напівмарафон у Брюсселі, які він успішно подолав цієї весни.

Нагадаємо, що Роман Кашпур відправився на фронт добровольцем у віці 19 років. У віці 22 років, поблизу Мар’їнки, він отримав тяжке поранення в результаті вибуху на міні, що призвело до ампутації кінцівки. Після цього він відкрив для себе спорт і менш ніж за рік після ампутації виборов перемогу в “Іграх героїв”.

У грудні 2021 року встановив рекорд України, перетягнувши 16-тонний літак Ан-26 на відстань 6,4 м за 44 секунди. Після повномасштабного вторгнення, він знову вирушив боронити свою країну і через пів року повернувся додому до міста Хмільник, де він активно займається волонтерством та спортом

Попередня публікаціяГардеробна класика: 5 кольорів, які завжди в тренді і роблять образ дорогим і статусним
Наступна публікаціяОновлення інфраструктури у Вінниці: нові заходи забезпечення безпеки дітей на дорозі