Вперше в історії Вінниччини була проведена надзвичайно складна кардіологічна операція на аорті.

Про це повідомили у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова.

26 жовтня команда Центру серцево-судинної хірургії ВОКЛ Пирогова під керівництвом Олега Сергійчука разом з колегами з Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова вперше в Вінничині успішно виконала надзвичайно складну кардіохірургічну операцію 39-річному пацієнту з діагнозом розшарування (дисекції) дуги аорти.

Вона передбачала одномоментне протезування (корекцію патології) висхідної аорти, дуги аорти, всіх судин дуги аорти та низхідної грудної аорти за методикою Frozen Elephant Trunk.

Ділянка дуги аорти є однією з найбільш складних та небезпечних для життя уражень. Зараз, на 8-й день після операції, пацієнт почувається задовільно і проходить реабілітацію в стаціонарі.

Успішний досвід лікування складних патологій аорти з використанням сучасного та високотехнологічного підходу – операції Frozen Elephant Trunk, дозволить лікарям ВОКЛ імені М.І. Пирогова і надалі успішно лікувати складні ураження аорти та рятувати ще більше громадян України.

Ми вдячні Національному інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова та директору НІССХ ім. М.М. Амосова Василю Лазоришинцю, а також колегам з НІССХ ім. М.М. Амосова Віталію Кравченко, Юрію Тарасенко та Олександру Третяку за підтримку та плідну співпрацю“, – підкреслили в лікарні.

Попередня публікаціяЯк уберегтися від старіння: 15 продуктів, які захищають від глибоких зморшок
Наступна публікаціяКомандувач об’єднаних сил ЗСУ, генерал – лейтенант Сергій Наєв: Системний підхід, планування та підготовка — запоруки Перемоги!