Згідно з рішенням виконкому, від 2 листопада, компенсацію на придбання обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) отримають сім місцевих суб’єктів господарювання.

Про це повідомили в міськраді Вінниці.

Максим Мартьянов, директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради, повідомив, що з вересня цього року Порядок було розширено, і тепер право на компенсацію мають не лише мікропідприємства, але також малі та середні підприємства. Цей крок був зроблений у відповідь на звернення підприємців, які діють на території міста та активно переходять на використання зеленої енергії.

“Компенсація за ВДЕ передбачена з коштів міського бюджету. Власне, ми спрямуємо 30% від сплачених підприємцем податків (в межах нарахованих) до бюджету Вінницької міської територіальної громади, але не більше фактичних витрат, які пішли на придбання обладнання. Максимальний розмір компенсації, нагадаю, не може бути понад 1 млн гривень. Сім субʼєктів господарювання, які подали заяви та відповідні документи, підтвердили свою відповідність критеріям участі в Порядку”, – розповів Максим Мартьянов.

Сумарно ці сім компаній встановили на своїх виробничих площах сонячні електростанції, потужністю в 1 МВт. Користуючись з відновлювальних джерел підприємства мінімізують навантаження на загальну енергомережу та замістять власне споживання.
Попередня публікаціяНа вінницькому підприємстві УТОС збираються облаштувати громадський простір
Наступна публікаціяВінничан запрошують на лекцію Романа Дима «Операційний менеджмент та управління»