У Вінниці, через спалах гепатиту A, госпіталізували 135 пацієнтів, з підтвердженою хворобою у 122 осіб, заявила Оксана Кошалко, завідувачка відділу організації епіднагляду Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я, під час ефіру загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини“, повідомляє Укрінформ.

За даними Центру контролю та профілактики хвороб Вінницької області, наразі госпіталізовано 135 пацієнтів, з яких лабораторно підтверджено випадки гепатиту А у 122 осіб. Решта випадків перебуває на лабораторному дослідженні. Проте, звіт Кошалко також вказує на те, що пацієнти з підозрою на захворювання перебувають на амбулаторному лікуванні.

Зараз триває розслідування щодо причини спалаху, і фахівці продовжують здійснювати необхідні заходи. Зараз ще не встановлено, що саме спричинило спалах гепатиту А. Ведеться розслідування, включаючи аналізи води з різних джерел на предмет забруднення.

Зазначено, що команда швидкого реагування з Центру громадського здоров’я була відправлена до Вінниці для надання допомоги та дослідження спалаху.

Оксана Кошалко також повідомила, що випадки гепатиту А реєструються не лише у Вінниці, але й у районах області, хоча це поодинокі випадки. В цьому контексті, наголошено на важливості дотримання особистої гігієни, використання безпечної води та обробки продуктів харчування, щоб запобігти поширенню хвороби.

Попередня публікаціяОсінь саме час відвідати «Подільський зоопарк»
Наступна публікаціяВінничани можуть переглянути документальний проект “Незламні діти. Я чекаю”