Вчора, 24 жовтня, відбулося розширене засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України за участю начальника ОВА Сергія Борзова.

Про це повідомляє Вінницька обласна військова адміністрація.

Разом з ним взяли участь заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, народні депутати України Ірина Борзова та Анатолій Драбовський, представники уряду, голови громад Вінниччини, голова обласної Ради Вячеслав Соколов та Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

Під час зустрічі обговорили найбільш актуальні питання, що стосуються медичної реабілітації, освіти, економіки, опалювального сезону, цифрової трансформації та розвитку ЦНАПів на Вінниччині.

Заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба підкреслив:

«Нам необхідно думати про те, яким чином вирішувати не тільки нагальні проблеми, а й що ми можемо зробити для того, щоб наша перемога настала якомога швидше. Дякую обласній військовій адміністрації, представникам органів місцевого самоврядування за роботу. Кожен важливий на своєму місці. Думайте щодня, що ми зробили за сьогодні для фронту, для наших військових. Фронту потрібен міцний тил. А міцний тил – це ви».

Начальник ОВА, Сергій Борзов, наголосив, що повномасштабне вторгнення створило нові виклики, зокрема велику кількість внутрішньо переміщених осіб, переоснащення бізнесу, потребу в підтримці сімей військовослужбовців та родин загиблих і поранених, а також проблеми з освітнім процесом в умовах війни.

Народна депутатка України, Ірина Борзова, наголосила на необхідності відкритого спілкування та співпраці для подолання труднощів, які сталися внаслідок вторгнення. Важливо було почути проблеми всіх 63 громад Вінниччини та спільно працювати над їх вирішенням.

«Важливо чути проблеми всіх 63-х громад Вінниччини, спілкуватися наживо, співпрацювати та у єдності вирішувати питання. На жаль, під час війни немає простих рішень, тому що через повномасштабне вторгнення, ракетні обстріли, важкі бої на фронті ми маємо дійсно багато викликів. Боротися з ворогом потрібно разом. Єдність – це перший, другий, третій і останній крок для перемоги України», – зауважила Ірина Борзова.

Головними напрямками розмови стали розвиток системи медичної реабілітації та економіки, підготовка до опалювального сезону, впровадження цифрових технологій та розвиток ЦНАПів.

В області діє 14 закладів стаціонарної реабілітації, створено 50 мультидисциплінарних команд, підготовлено 46 асистентів дитини та надано послуги 19 помічникам ветеранів. Однак, є питання щодо включення пунктів прокату допоміжних засобів реабілітації в структуру кабінетів асистивних технологій реабілітації у кластерних лікарнях. Також зосередили увагу на економічному розвитку, підготовці регіону до опалювального сезону та цифровій трансформації.

Начальник ОВА, Сергій Борзов, розповів, що бізнес поступово відновлює свої позиції, особливо в агросекторі, який переорієнтувався на вирощування плодоовочевої продукції. Пропонується включити переробні підприємства цього сектора до державної грантової підтримки. Однак питання стабільності опалювального сезону залишається критичним через дії російських терористів, що руйнують інфраструктуру та прагнуть відключити населення від енергопостачання.

Були розроблені Антикризові плани реагування на можливе припинення газопостачання, електропостачання та телекомунікаційних послуг. Також зазначено необхідність облаштування укриттів у закладах освіти. Учасники також наголосили на важливості цифрової трансформації та розвитку ЦНАПів. У цьому році за допомогою міжнародної допомоги бу

Попередня публікаціяМати загиблого Героя Небесної Сотні Максима Шимка подаватиме апеляцію на вирок у справі Майдану. Відео
Наступна публікаціяРазом ми переможемо: генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, як Україна протистоїть ворогові