Український виробник повідомив про перебіг реалізації програми комплексної підтримки мобілізованих, ветеранів та членів їх родин «МХП Поряд».

«Україна має відновлюватись і люди, які нас захищали, мають бути максимально залучені до відбудови», – йдеться у повідомленні. Активну участь у цьому процесі має брати не лише держава, а й соціально відповідальний бізнес.

Для МХП дане питання є особливо актуальним, адже з її структурних підрозділів було мобілізовано на захист України понад 2,3 тис. працівників, крім того, наразі в компанії уже працевлаштоване 167 ветеранів бойових дій.

Мобілізовані співробітники МХП отримують щомісячну матеріальну допомогу у розмірі заробітної плати, медичний супровід у разі поранення, забезпечуються техзасобами, авто, одягом та бронежилетами. Також родини захисників України отримуються від компанії допомогу у вирішенні побутових питань, а також у розшуку безвісті зниклих вояків.

Для кожного ветерана реалізовується персональний план реінтеграції, що діє від 6 місяців до 1,5 року. На цьому етапі учасники бойових дій отримують юридичну підтримку, фізичну та психологічну реабілітацію, професійну адаптацію, допомогу у у розвитку соціальних зв’язків і громадського впливу.

Метою програми «МХП Поряд» є реінтеграція демобілізованих співробітників після повернення з військової служби, враховуючи зміни фізичного, ментального станів та сенсів життя. Водночас вирішується завдання створення системних рішень для українських компаній щодо змін у корпоративній культурі, бізнес-процесах при працевлаштуванні нових працівників-ветеранів та поверненні демобілізованих співробітників.

Програма триватиме до закінчення війни + 5 років.

Нагадаємо, Благодійний фонд «МХП – Громаді» разом з Українським ветеранським фондом при Міністерстві ветеранів України у квітні 2023 реалізував програму «Варто РОБИти своє». У рамках цього проєкту ветерани та їхні родини отримали 10 грантів до 1,5 млн грн кожен на розвиток власного бізнесу, а також підтримку експертів МХП, які надають консультаційні послуги учасникам програми.

Попередня публікаціяВінничани здобули вражаючі перемоги на Чемпіонаті Європи зі спортивної акробатики
Наступна публікаціяАнсамбль класичного танцю «Фуете»:  у Вінницькому палаці шукають нові таланти