На 20 жовтня було проведено імунізацію від грипу для 3282 мешканців Вінницької міської територіальної громади Вінниці, включаючи 703 дітей.

Програма “Здоров’я вінничан” надає можливість жителям міста отримати 50% компенсації вартості вакцини за рахунок бюджетних коштів, а також надає можливість безкоштовної вакцинації для дітей без батьківського піклування та дітей з інвалідністю. Ця програма здійснюється в рамках ініціативи “Вінничани важливі”.

Департамент охорони здоров’я наголошує на тому, що грип – високозаразна та небезпечна хвороба, і найкращим засобом її профілактики є вакцинація. Імунізація доступна для дорослих та дітей віком від 6 місяців без протипоказань. Діти віком до 9 років, які раніше не були вакциновані від грипу, повинні отримати дві дози вакцини з місячним інтервалом, а всі інші – одну дозу. Імунітет формується впродовж декількох тижнів після щеплення.

Пріоритетним категоріям населення рекомендується першочергово вакцинуватися, зокрема медичним працівникам, вагітним жінкам, літнім людям, особам з хронічними захворюваннями, вчителям, соціальним працівникам та всім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

Департамент охорони здоров’я наголошує на важливості імунізації від ковіду, особливо враховуючи зростаючу захворюваність. Вакцинацію від грипу та ковіду можна провести одночасно. Зазначено, що вакцина не гарантує повного запобігання зараженню, але допомагає полегшити перебіг хвороби.

У Вінницькій громаді вакцинація від грипу проводиться чотирикомпонентною вакциною “Джисі Флю”, а вакцинація від ковіду – вакциною “Пфайзер”.

Для вакцинації слід звертатися до центрів первинної медико-санітарної допомоги міста в робочі дні з 09:00 до 17:30 год.

Попередня публікаціяУ Вінницькому центрі «Гармонія» для людей з інвалідністю доступна послуга логопеда
Наступна публікаціяУнікальні пожежний і санітарний автомобілі та мотоцикли часів Другої світової війни на виставці «Ретро по-вінницьки»