У Вінниці був виявлений спалах гепатиту A, про що повідомила головний інфекціоністка Лариса Мороз. Наразі зафіксовано випадки гепатиту А у двадцяти дорослих віком від 18 до 50 років і два випадки у дітей.

Про це повідомило Суспільне Вінниця.

Гепатит A передається через їжу, воду та контактно, як і багато інших кишкових інфекцій. Симптоми можуть проявлятися різноманітно.

Спалах жовтяниці виявили через два тижні після появи перших симптомів. Серед симптомів були температура, загальна слабкість, нудота та інші. Одна з пацієнток інфекційного відділення, Наталя, розповіла, що у неї раптово погіршилося самопочуття, і спочатку вона підозрювала, що вона отруїлася грушею. Але виявилося, що багато людей мали схожі симптоми. Інша версія появи цього захворювання – забруднена вода.

Наразі тривають дослідження, щоб визначити джерело спалаху гепатиту А. Роблять лабораторні аналізи, включаючи імунологічні та генетичні методи. Результати ще очікуються.

Головний інфекціоніст Лариса Мороз рекомендує тим, хто мав контакт із хворими, звернутися до сімейного лікаря та здати печінкові проби. Такі дослідження надаються безкоштовно.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на п’ятницю, 20 жовтня
Наступна публікаціяВінницьку малечу запрошують в шаховий гурток «Пішак»