З нагоди 110-річчя запуску трамвайного руху у Вінниці відбудеться VinnytsiaTramWeek

Уже з 22 жовтня у Вінниці розпочнеться “Трамвайний тиждень”. У програмі багато заходів, основні з яких – трамвайні екскурсії містом. Також відбудеться всеукраїнський форум “Громадський транспорт – туристична та історична складова міста” і виставка трамвайних вагонів, які курсували у Вінниці у різні часи.

Про це повідомляє Вінниця city.

Подія відбудеться в рамках проєкту EU4Culture, що фінансується Європейським Союзом та реалізовується Goethe-Institut Ukraine.

Початковими подіями “Трамвайного тижня” будуть цікаві екскурсії, організовані Музеєм вінницького трамвая спільно з департаментом маркетингу міста та туризму. Щоб взяти участь, слід зареєструватися наперед, оскільки кількість місць обмежена.

22 жовтня о 13:00 розпочнеться екскурсія “10 років Музею вінницького трамвая”, під час якої учасники дізнаються про історію створення музею, оглянуть його найцікавіші експонати та прокатяться містом на одному з музейних вагонів.

Реєстрація тут: https://forms.gle/DTt8zr5yVR37Bno2A

24 жовтня о 17:00 відбудеться вечірня екскурсія “Німецькі трамваї у Вінниці”, присвячена німецьким вагонам серій Lowa та Gotha, які експлуатувалися у місті. Учасники навіть матимуть можливість під час екскурсії проїхатися на трамваї Gotha T57 1957 року.

Реєстрація тут: https://forms.gle/1ogkQKpprZ3368QP7

25 жовтня о 17:00 запланована екскурсія “Чеська епоха”, під час якої охочі дізнаються про історію появи відомих жовто-помаранчевих вагонів Tatra у Вінниці.

Реєстрація тут: https://forms.gle/r91qg5hoXDqrihu49

26 жовтня о 17:00 пройде екскурсія “Вінницька Швейцарія”, присвячена новітньому періоду розвитку трамвайного руху у Місті ідей.

Реєстрація тут: https://forms.gle/TvY2ycFsH4WQUfRX8

27 жовтня з 9:00 до 17:00 відбудеться форум “Громадський транспорт – туристична та історична складова міста”, де планується обговорення різних аспектів громадського транспорту як туристичного ресурсу та його історичного значення для міста.

Також учасникам форуму нададуть можливість відвідати трамвайне депо та проведуть екскурсію у брендованому екскурсійному трамваї “Місто ідей”. Заключенням VinnytsiaTramWeek стане виставка трамвайних вагонів різних епох, які курсували вулицями Вінниці упродовж останнього століття.

Попередня публікаціяКатерина Чала з Вінниці здобула перемогу в конкурсі “Талановита країна”
Наступна публікаціяБійці двох механізованих бригад надіслали подяку вінничанам за FPV- дрони. Відео