Бронежилети, спеціально розроблені з урахуванням особливостей жіночого тіла, проходять випробування в Міністерстві оборони. Після успішного завершення всіх етапів тестування, їх приймуть на озброєння та вони будуть використовуватися військовослужбовицями, включаючи тих, що з Вінницької області.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України. 

Військові жінки протягом другого разу тестують дві модульні захисні жилети, після чого виробники врахували їхні побажання та зауваження і вдосконалили бронежилети. У нових моделях передбачено спеціальні бічні вставки для кращого прилягання та ефективного захисту.

Ці вдосконалення враховують фізіологічні особливості жіночого тіла, у тому числі вигнуті пластини всередині. Випробування проводяться під час навчально-бойових завдань, які наближені до реальних бойових умов, а також в різних кліматичних умовах у лабораторіях.

Після успішного завершення всіх тестувань, Міністерство оборони схвалить еталонні моделі, що пізніше будуть введені в арсенал Збройних сил України. Наступним етапом буде закупівля нових засобів захисту.

Попередня публікаціяНа розгляді в Президента знаходиться петиція про присвоєння звання Герой України загиблим вінницьким бійцям КОРДу
Наступна публікаціяА що цікавого відбулося впродовж дня?