Підрозділи ТРО угрупувань Північної операційної зони проводять навчання та бойове злагодження. Відео

Проводяться навчальні заходи для підрозділів Територіальної оборони, які входять до складу угрупувань Північної операційної зони. На тренуваннях вдосконалюють тактичні навички, включаючи дії під час захоплення ворожих опорних пунктів, обкатка танків і подолання перешкод.

Про це повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв, командувач Об’єднаних Сил ЗСУ, який був присутній на тренуваннях та слідкував за бойовою підготовкою українських військових.

Генерал Наєв підкреслив важливість таких тренувань, оскільки вони підвищують психологічну готовність військовослужбовців, а також розвивають їх навички та вміння.

На тренуваннях військові навчаються реагувати на стресові ситуації, включаючи випадки, коли танки підходять до їхніх позицій. Вони навчаються приховуватися в укриттях, пропускати танки повз себе і нейтралізовувати їх за допомогою гранат або ручних протитанкових гранатометів.

Генерал Наєв зауважив, що така підготовка є важливою, оскільки воїни ротаційно перебувають в різних частинах України та повинні бути готові до дій в будь-якій ситуації.

«Ми готуємо бійців для виконання завдань не лише у Північній операційній зоні. Наші воїни на ротаційній основі у складі підрозділів вирушають на схід та південь нашої країни. Тому вони обов’язково мають бути підготовленими! Це аксіома! Не підготовлений воїн не має брати участі у бойових діях», – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Тренування проходять в умовах, які моделюють реальний бойовий досвід, включаючи вибухи, стрільбу та штучні перешкоди. Воїни переживають різні стресові ситуації, які розвивають їхню фізичну і психологічну стійкість.

Підготовка військових проводиться з метою забезпечити їхню готовність до реальних бойових дій та захисту України.

«Ми їх навчаємо для того, щоб вони були готові в справжньому бою, де б це не відбувалося, зберегти своє життя та життя своїх побратимів під час звільнення української землі від ворога», – підкреслив Сергій Наєв.

 

Попередня публікаціяВінничан в кількох районах міста просять зробити запас води на понеділок
Наступна публікаціяТепло й похмуро: погода у Вінниці на сьогодні, 15 жовтня