«Гайворонський експрес» готується до надзвичайного ретро-туру вузькоколійкою, який заплановано на 21 жовтня, повідомляють на фейсбук сторінці Гайворонська вузькоколійка.

Цього разу маршрут ретро-туру розширено, і пасажирам дадуть можливість вирушити в подорож від Гайворона до Бершаді, а також станції Хащувате. Навіть більше, ретро-поїзд буде тягнути два паровози вузькоколійки: видатний Гр-336 та недавно відновлений “малюк” – 159 №4-95. Все це в поїзді, який складається з чотирьох польських вагонів Pafawag.

“Запрошуємо всіх приєднатися до захопливої мандрівки Поділлям. Ви подолаєте шлях під парою завдовжки 70 км від Гайворона до Хащуватого та Бершаді, і назад. В програмі подорожі: вивчення унікальної 125-річної залізниці та її організації (раритетний рухомий склад, старовинні семафори, що створюють справжній музей під відкритим небом), благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, культурна програма від місцевої громади, і можливість випробувати єдиний автомобіль в Україні, який рухається по рейках”, – йдеться в дописі.

Але поспішайте, кількість місць обмежена. Квитки на ретро-поїзди вже доступні через мобільний додаток Укрзалізниці, офіційний веб-сайт, чат-боти та в касах вокзалів. Шукайте поїзди під номерами: № 851 Гайворон – Бершадь, № 852 Бершадь – Гайворон, № 853 Гайворон – Хащувате та № 854 Хащувате – Гайворон. Середня ціна квитка на ретро-поїзд в один кінець – 116 грн.

Для зручності учасників ретро-туру є можливість доїхати зі Львова, Києва та Вінниці до станції Гайворон на спеціальних причіпних вагонах, які з’єднують Київ – Гайворон та Львів – Гайворон, і вирушати в подорож із тими ж вагонами. Поїзди відправляться з Києва та Львова ввечері 20 жовтня, і повернуться назад із Гайворона 21 жовтня. Квитки на трансфери Київ – Гайворон та Львів – Гайворон та в зворотному напрямку також вже у продажу на офіційних веб-ресурсах Укрзалізниці.

Для тих, хто бажає смачно пообідати на березі Південного Бугу та відвідати краєзнавчий музей, телефонуйте за номерами: 098-838-81-99, 068-645-82-29. Детальна інформація про туристичні маршрути та корисна інформація про Гайворон також доступні у чат-боті Гайворонської міської ради: https://t.me/hai_chat_bot?start=ZGw6OTIzOTc.

«Гайворонський експрес»

Попередня публікаціяНа Вінниччині отримати безоплатне професійне навчання запрошують учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни
Наступна публікаціяНа Вінниччині призначили керівника обласного Управління стратегічних розслідувань