Про це повідомив народний депутат Микола Кучер, який представляє цей округ в Верховній Раді України.

Видатний український поет, дисидент та борець за волю Украіни народився у 1938 році у селі Рахнівка на Гайсинщині. Сьогодні там у приміщенні школи функціонує його музей, експонати якого розповідають про життя і творчість Героя Украіни.

«Примножити та зберегти пам’ять про Василя Стуса – це велика справа не лише для Гайсинщини, але й для всієї України», – написав народний депутат Украіни, партнер ГО «Ми – Вінничани» Микола Кучер у соціальній мережі Фейсбук.

«Нині наші захисники відстоюють разом з українською незалежністю також і нашу культурну та мовну ідентичність. А ми тут у тилу маємо це плекати, розвивати і пам’ятати», – зазначив парламентар.

Він повідомив, що музей не лише існує, а й активно розвивається завдяки небайдужим меценатам. Серед них – Благодійний Фонд «МХП – Громаді», завдячуючи якому вдалось оновити технічну базу музею.

Так, у серпні цього року БФ «МХП – Громаді» оголосив конкурс соціальних ініціатив «Час діяти Україно!» До конкурсу долучився  і музей Василя Стуса, який став переможцем Проекту на суму 100 тисяч гривень.

Отримані кошти було направлено кошти на збереження та розвиток культурної спадщини та технічне оснащення музею.

«Це блага та важлива справа нині. На тлі намагань ворога знищити все українське», – резюмував Микола Кучер.

На завершення він процитував слова видатного українця: «Народе мій, до тебе я ще верну і в смерті обернуся до життя»..








Попередня публікаціяНа Вінниччині підготували зміни до Законів про мобілізацію та про військовий облік
Наступна публікаціяСексуальна реабілітація військових: способи лікування та особливості проведення терапії, поради лікаря